Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.10.2015

У Гребінці урочисто відзначили День захисника України


14 жовтня 2015 року в місті Гребінка та по всій Україні пройшли святкові заходи до Дня захисника України


У Гребінці урочисто відзначили День захисника УкраїниЗ 2015 року в офіційному календарі України з'явилося нове державне свято – День захисника України. Воно встановлено 14 жовтня з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу.

 14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва), а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство.

 І свято Покрови, і День Українського козацтва, і тепер ще й нове державне свято - День захисника України дуже близькі нашому серцю, бо ми, українці, – наймиролюбніша нація. Українці люблять свій дім, свою родину, рідну землю і свою Батьківщину і у різні часи захищали її, не шкодуючи свого життя.

 День захисника України – день вічної пам’яті та світлого смутку, день вшанування героїв нашої землі, які сьогодні з нами, і тих, хто, на жаль, нас покинув. День любові до рідного краю та надії на мирне майбутнє. День вдячності за жертви, які добровільно принесли Люди заради України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники Гребінківського РУЮ анонсували візит очільника Мін’юсту до Полтави, провівши флеш-моби

 "СИЛА НЕСКОРЕНИХ!". Саме під таким гаслом 14 жовтня 2015 року в місті Гребінка та по всій Україні пройшли святкові заходи до Дня захисника України, який в нашій державі відзначається вперше.

 Розпочалися святкові заходи 13 жовтня в районному Будинку культури з урочистої частини та концертної програми. Під час урочистої частини зі святкової сцени до присутніх воїнів-захисників усіх поколінь, громадськості міста та району звертались з привітаннями заступник голови районної державної адміністрації  Князєв О.В., заступник міського голови Цапенко Л.В. У своїх побажаннях  вони висловлювались за мирне небо над Україною, цілісність та єдність нашого народу, мужність та силу духу її кращих синів, які стали на захист своєї землі.

 

 

 Цікава концертна програма із численними вокальними та хореографічними номерами була представлена творчими колективами районного та сільських Будинків культури, музичної школи.

 14 жовтня зранку представники міської влади спільно з головою районної  ради Зінченко В.М., головою районної державної адміністрації Роспопов В.В., ветеранами, афганцями, військовими, які відстоювали українську державність у зоні АТО, та громадськістю міста вшанували пам’ять загиблих захисників Вітчизни урочистою церемонією покладання квітів до меморіального комплексу Слави, пам’ятного знаку « Воїнам-афганцям». Біля пам’ятного знаку « Воїнам-афганцям» воїнам, які пройшли війну в Афганістані було вручено відзнаку Президента України – пам’ятну медаль «25 років виведення військ з Афганістану».



 

 В цей день не можна було не згадати про хлопців, які загинули, захищаючи рідну Батьківщину. Саме тому, керівництво міста та району разом з учасниками АТО, однокласниками та сім’єю Лукаша Євгена, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції  відвідали його могилу та поклали квіти. Біля могили відбулася громадська панахида за загиблими в зоні АТО.

 Пишаємося вами, вашим героїзмом, мужністю та силою духу. Шануємо живих і ніколи не забудемо тих, хто поклав своє життя.
 

 
Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1265
Категорія: Новини Гребінки
Теги: свято, Гребінка, день захисника України




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ