Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.05.2023

У Пирятинській міській раді відкрили мандрівну виставку «На зламі»


Всі охочі мають змогу безкоштовно відвідати виставку у приміщенні Пирятинської міської ради до 01 червня.


У Пирятинській міській раді відкрили мандрівну виставку «На зламі»11 травня у приміщенні Пирятинської міської ради Східноукраїнський центр громадських ініціатив за сприяння Пирятинської міської ради та Громадської організації "Агенція розвитку Пирятинщини" презентував  мандрівну виставку «На Зламі».

Виставка  складається з 18 стендів, кожен з яких присвячений одній із проблем – «зламам»: суспільним явищам, які вплинули на розвиток українського суспільства під час війни. Серед проблем, яким присвячені стенди: злам у родинних стосунках, труднощі ВПО, пограбування та позбавлення волі на окупованих територіях тощо.

Секретар Пирятинської міської ради, старший сержант, санінструктор Збройних Сил України Сергій Пазюк поділився враженнями: «Виставка “На Зламі” вчить та пробуджує розуміння сучасних подій серед нашого покоління».

У відкритті виставки взяла участь Людмила Гусейнова, колишня полонена, членкиня  ГО "SEMA UKRAINE",  мережі жінок, що постраждали від гендерного і сексуального насилля в наслідок війни в Україні. Жінка закликала присутніх пам’ятати про цивільних осіб, які до цього часу позбавлені свободи на тимчасово окупованих територіях. "Має бути розроблений механізм обміну полоненими серед цивільного населення", - зазначила колишня полонена.

Людмила Гусейнова закликала жителів приймаючих міст і сіл бути відкритими до своїх співгромадян, які через війну були змушені залишити місця свого проживання.

«Не всі з них розмовляють українською мовою. Але вони обов’язково заговорять, якщо ви їх підтримаєте. Якщо не вони, то їхні діти».

Керівниця Громадської організації "Агенція розвитку Пирятинщини",   Валентина Крагель зауважила: «Ми всі провинні знати про події, що відбуваються в нашій країні з 2014 року, аби в майбутньому не повторити таких помилок. Кожна людина має усвідомлювати свій рівень відповідальності та розуміти свій вибір, адже в країні майже 10 років триває війна».

Всі охочі мають змогу безкоштовно відвідати виставку у приміщенні Пирятинської міської ради до 01 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині учнів вчили поводитися зі зброєю (ФОТО)

Презентація виставки “На Зламі” відбулася в рамках проєкту “Розширення можливостей громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницький внесок у протидію агресії Росії”, що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив (Україна) спільно з партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.
 
У Пирятинській міській раді відкрили мандрівну виставку «На зламі»


Схожі матеріали:
👁 470
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятин, мандрівна виставка, виставка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ