Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.12.2018

У Полтавській області підбили підсумки роботи Управління Держрибагенства за листопад


За підсумками, 44 справи передали до суду для притягнення осіб до адміністративної відповідальності


У Полтавській області підбили підсумки роботи Управління Держрибагенства за листопадЗа місяць патрульні Полтавського рибоохоронного патруля провели 110 рибоохоронних рейдів, під час яких викрили 324 порушення. Детальніше про правопорушення та покарання браконьєрів розповіла очільниця рибпатруля Оксана Кулинич.

Упродовж місяця інспектори викрили 324 порушення, з яких 44 грубих. Також склали 204 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 10за ч.1 ст.88-1 КУпАП, а це незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Крім цього, оформили 66 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

— За даний період порушники завдали збитків рибному господарству на суму 82305,50 грн. У ході проведених заходів інспектори вилучили 1944,25 кг водних біоресурсів, з яких за незаконне придбання чи збут —121,7 кг. Крім того, у порушників конфіскували49 одиниць (сітні – 49)  заборонених знарядь лову та 166 (сітні) - за актами безхазяйного майна. Також у браконьєрів затримали і вилучили9 транспортних засобів, — розповідає начальник Управління Оксана Кулинич.

За підсумками, 44 справи передали до суду для притягнення осіб до адміністративної відповідальності, 10 справ направлено судами для відкриття кримінальних проваджень.

Всього за цей період наклали 25398,00 грн. штрафів (за постановами органів рибоохорони – 11152,00 грн та за постановами судів – 14246,00 грн).

Для прикладу, 6 листопада на території Кам’янського водосховища річки Дніпро поблизу с. Самусіївка, Кременчуцького району Полтавської області, Полтавський рибпатруль та працівники поліції Полтавщини викрили відразу два грубих порушення з кримінальними ознаками (незаконне зайняття рибним промислом).


Полтавський рибоохоронний патруль
 

По першому випадку затримали 58-ми річного порушника, який за допомогою двох ліскових сіток на гумовому човні виловив рибу, а саме: плітка – 69 екз. та плоскирка – 22 екз. Загальна вага біоресурсів склала 9 кг. Збитки нанесені водним біоресурсам складають 6 613,00 грн.

По другому випадку порушник за допомогою ліскової сітки займався незаконним виловом риби з гумового човна.Таким чином впіймав рибу: лящ - 2 шт., плітка - 67 шт. та по три екземпляри плоскирки та карася сріблястого.

Загальна вага незаконно виловлених водних біоресурсів склала 9,5 кг. Своїми незаконними діями порушник завдав збитків водним біоресурсам у розмірі 6 188,00 грн.

19 листопада ще одне кримінальне правопорушення зафіксували інспектори Полтавського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Секетору водної поліції м. Кременчука. Близько18:00 житель Глобинського району за допомогою сітки ліскової вбрід виловив 20 кг риби: товстолоб  – 2 екз., лящ – 14 екз. та по одному екземпляру судака, щуки і сазана. Сума завданих збитків склала 7 223 грн.

Порушення задокументовані на території Сулинської затоки Кременчуцького водосховища поблизу с. Липове, Глобинського району Полтавської області.

Полтавський рибоохоронний патруль

Також 22 листопада спільний рибоохоронний рейд з Сектором водної поліції Кременчука на території Кременчуцького водосховища Сулинської затоки поблизу с. Липове, Глобинського району Полтавської області приніс свої плоди.

Так, близько 16:00 затримали мешканця Чорнобаївського району, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. Рибалка – порушник за допомогою однієї ліскової сітки на гумовому човні виловив рибу, а саме: товстолоб – 3 екз.; лящ –  4 екз.; карась сріблястий – 145 екз. Загальна вага біоресурсів склала 69 кг. Збитки нанесені водним біоресурсам складають 6 907,00 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкісний поїзд Київ – Харків не зупинятиметься в Миргороді, Лубнах та Гребінці

Через два дні, 24 листопада, близько 23:40 задокументовані порушення на території Кам’янського водосховища р. Дніпро неподалік човнової станції "Відпочинок" м. Кременчук Полтавської області. Чоловік здійснював вилов риби вбрід двома лісковими сітками. На момент затримання у нього виявили рибу за видами: судак – 1 екз.; карась сріблястий – 10 екз.; плітка – 39 екз.; плоскирка – 51 екз. Загальна вага незаконно виловлених біоресурсів становить 14 кг. Збитки — 5 729,00 грн.

Полтавський рибоохоронний патруль
 

На всіх винних осіб склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Співробітники поліції вилучили незаконні знаряддя лову, транспортні засоби та добуті водні біоресурси. Залежно від ступеня завданих збитків за грубе порушення передбачена не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Так, дані події містять ознаки ст. 249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом). Матеріали передані в слідчі органи поліції за місцем скоєння правопорушення.
 
— Маємо надію, що покарання неминуче і порушники понесуть відповідальність за незаконні вчинені дії, — додала Оксана Кулинич.

Якщо ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0-800-50-52-50 або на «гарячу лінію» патруля: 096-907-50-08.

Полтавський рибоохоронний патруль


Схожі матеріали:
👁 866
Категорія: Полтавщина
Теги: риба, рибоохоронний патруль, рейд, лов, штраф




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ