Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.10.2023

В обласній адміністрації презентували Аналітичний портал Полтавщини


У Полтавській ОВА представили геоінформаційну систему «Аналітичний портал Полтавщини»


В обласній адміністрації презентували Аналітичний портал ПолтавщиниУ Полтавській ОВА представили геоінформаційну систему «Аналітичний портал Полтавщини». Його розробили за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Це інтелектуальна система аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень, що дозволяє збирати, аналізувати та візуалізувати отримані результати роботи у вигляді інфографіки, вебзастосунків, дашбордів, формувати профільні звіти.

Роботи зі створення аналітичного порталу розпочали в березні цього року. З квітня проводили численні онлайн- та офлайн-навчання фахівців для підготовки і створення шарів із геопросторовими даними, а також управління геопросторовою інформацією на основі порталу.

Створена й підготовлена команда у складі 31 уповноваженої особи, які відповідають за наповнення й актуальність тематичних дашбордів у розрізі структурних підрозділів ОВА.

«Вдячні за допомогу, яку надає нам «ГОВЕРЛА» як на обласному рівні, так і громадам для подолання викликів. Прикладом ефективної співпраці облвійськадміністрації та команди команди Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» є розробка Аналітичного порталу Полтавської області. Цей проєкт буде корисним для громадськості, бізнесу, органів місцевого самоврядування. Система дозволить концентрувати та систематизувати внесення інформації по всіх напрямах життєдіяльності області, соціальну й інфраструктурну мережу надання послуг та інвестиційні об’єкти. Лише підзвітність і прозорість можуть змінити стан речей на краще. Портал використовуватимемо в роботі, будемо наповнювати та вдосконалювати», – зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Керівник програм із розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади USAID Марат Кюрчевський розповів про користь порталу.

«Він став важливою платформою з початку повномасштабного вторгнення, пропонуючи підтримку внутрішньо переміщеним українцям, бізнесу, а також інші послуги постраждалим від війни. З часом його можливості розширилися, перетворивши його на інноваційний інструмент для ефективного прийняття рішень у боротьбі з корупцією, залученням інвестицій, моделювання ситуацій для сталого розвитку», – зауважив Марат Кюрчевський.

Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам розповів, що при створенні порталу використовувалися цифрові інструменти, геоінформаційні системи, аналітичні за стосунки, сучасні та традиційні методи аналізу й збору даних.

«Інформаційна карта чи аналітичний портал дає сучасні інструменти для управління територій. Охоплює широкий спектр напрямів: охорона здоров’я, освіта, бюджетування, сільське господарство і безпека, економіка та інфраструктурний розвиток, – розповів Габріель Абрагам. – Портал дає важливі інструменти для забезпечення економічного зростання, розвитку, забезпечення прозорості та відкритості».

Для збереження даних геоінформаційного порталу придбали серверне обладнання та програмне забезпечення, найближчим часом його передадуть облвійськадміністрації.
 
«Аналітичний портал Львівщини був перший, другий – Рівненщини. Але лідером у цьому напрямі є Полтавщина. Ми пишаємося нашими колегами з вашого регіону. Ви наша мотивація та натхнення. Дякуємо вам від усієї команди. Сподіваємося, що ми й надалі удосконалюватимемо й розширюватимемо цей проєкт, – сказала експертка Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з просторового планування Катерина Степчук. – Ми продовжуватимемо розвивати цей напрям. Наступні портали розроблятимемо у Сумській, Волинській, закарпатській, Одеській областях. Наша ціль – охопити всю Україну цим інструментом».

Наразі створено та наповнено 91 шар із геопросторовими даними та 30 тематичних дашбордів за різними напрямами. Триває робота з підготовки дашбордів для публікації на Аналітичному порталі Полтавщини в тестовому режимі. В умовах воєнного стану, зважаючи на вимоги безпеки, не всі дані будуть доступними для широкого загалу.

Захід відбувся в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.
 
В обласній адміністрації презентували Аналітичний портал Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 650
Категорія: Полтавщина
Теги: USAID «ГОВЕРЛА», аналітичний портал




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ