Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.12.2012

Вагонопотік змінює напрям


У жовтні з метою економії дизельного пального частина потоку вантажних вагонів переведена на електрифіковані маршрути


Вагонопотік змінює напрям

З моменту введення електрифікованої дільниці Полтава - Кременчуг та завершення модернізації напрямку Полтава - Красноград - Лозова суттєво змінилася технологія тягового обслуговування поїздів.

За короткий проміжок часу фахівці служби перевезень Південної залізниці розробили нову стратегію формування потоку вантажів та використання локомотивного парку.

Це суттєво позначилося на економії паливно-енергетичних ресурсів, зменшенні експлуатаційних витрат та прискорило доставку вантажів.

Нова філософія руху

— Безумовно, електрифікація вплинула на ефективність роботи в цілому, - говорить заступник начальника служби перевезень з локомотивів Південної магістралі Сергій Гулий. - Але для нас важливим було якомога продуктивніше використати локомотиви, запобігти надмірним витратам пального тощо.

Так, у жовтні з метою економії дизельного пального частина потоку вантажних вагонів переведена на електрифіковані маршрути. А саме: зі станції Основа усі вантажі, що прямують на Дарницю і слідували дільницею Люботин - Ворожба, були направлені на дільницю Полтава - Гребінка. У результаті скорочення експлуатаційних витрат тільки на одну пару поїздів становило 26,2 тис. грн. А впродовж жовтня сума заощаджень становила вже понад 1,5 млн грн.

Зазначу, що суттєвим здобутком, порівняно з минулим роком, є й те, що на 22,4 % зросли обсяги поїзної роботи, виконані за рахунок електротяги. Відповідно на 28,3 % зменшився обсяг роботи теплотягою. Це пояснюється перерозподілом двох видів тяги після електрифікації дільниці Полтава - Кременчуг та Полтава - Красноград - Лозова.

Нам вдалося зменшити кількість тепловозів серії 2ТЕ116, які раніше використовувалися на дільницях Полтава - Красноград та Полтава - Лозова, на 11 одиниць. Безумовно, це позначилося на економії дизпалива. Лише за 10 місяців поточного року, порівняно з 2011 р., витрати зменшилися на 3 тис. 216 т, а зниження експлуатаційних витрат становить 38 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці відбувся конкурс читців творів Євгена Гребінки

Звісно, доля теплотяги зменшилася і в пасажирських перевезеннях. Як результат — парк тепловозів серії ТЕП70 став менше на 14 одиниць, а затрати дизельного пального, відповідно, на 9 тис. 66 т.

— Якщо розглядати обсяги виконаної роботи в цілому по Укрзалізниці, — зазначив Сергій Гулий, — то на Південній магістралі електрифікація згаданих дільниць сприяла їх зростанню з 9,3 % до 10,2 %.

За «двома ходками»


— У цьому році ми продовжуємо застосовувати ефективний метод так званих «двох ходок», який успішно використовується на дільниці Валуйки—Тополі—Купянськ, — пояснює Сергій Вікторович. — Тобто, вісім локомотивів, що там задіяні, здійснюють дві ходки впродовж однієї робочої зміни локомотивної бригади. Всього за 10 місяців таким методом було вивезено 746 поїздів. А за рахунок ефективної роботи локомотивів та локомотивних бригад маємо економію експлуатаційних витрат на суму понад 1,5 млн грн.

Також чималі кошти дозволяє заощаджувати залізничникам і метод підштовхування.

Як зазначив Сергій Гулий, з метою раціонального використання електровозів подвійного живлення серії ВЛ82м на дільниці Радьковські Піски—Тропа застосовується практика підштовхуючого електровоза, котрий виконує підштовхування поїздів масою від 4 тис. 200 до 6 тис. т. Раніше вантажні поїзди слідували подвійною тягою до станції Красний Лиман.

Крім того, служба перевезень для покращення використання тягового складу замінила два тепловози серії 2ТЕ116, що були задіяні на підштовхуванні вантажних поїздів від станції Основа до Раднаркомівської, на електровози ВЛ11. З початку року на дільниці здійснено підштовхування понад 1 тис. 586 поїздів. При цьому економія експлуатаційних затрат становить майже 2 млн грн.

«Магістраль»


Схожі матеріали:
👁 1509
Категорія: Освіта
Теги: залізниця, Лозова, дільниця, Гребінка, рух. вантаж, Красноград, локомотив, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ