Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.03.2019

З полтавського аеропорту вирушив перший міжнародний рейс до Єгипту (ФОТО)


Полтавський аеропорт відправив перший міжнародний рейс у єгипетське курортне місто Шарм-ель-Шейх


З полтавського аеропорту вирушив перший міжнародний рейс до ЄгиптуЯк розповів директор ПОКП «Аеропорт-Полтава» Володимир Окара, з Полтави туристи полетіли літаком «Боїнг» 737-700. Поінформував, що на рейс було продано 100% квитків. Усі 149 посадочних місць заповнені. Наступний рейс у Шарм-ель-Шейх відбудеться 2 квітня 2019 року.

«Працюємо за домовленістю з туроператором Join Up. Це чартерний рейс. Наступного вівторка всі туристи повернуться до Полтави», ­– сказав  Володимир Окара.

Реєструвати пасажирів почали за 3 години до відльоту. За ініціативи облдержадміністрації  туристам із Горішніх Плавнів та Кременчука організували підвіз комфортним автобусом.  
 
«До цього рейсу готувалися заздалегідь. Це наш перший рейс із Полтави. Ніяких проблем із туристами не було. Квитки почали продавати на початку лютого й швидко заповнили крісла в літаку. На перший  рейс ми трохи занизили ціну. Наприклад, пакет для туриста з вильотом  із Полтави коштував на 200 доларів дешевше, ніж такий із Харкова.  На наступний виліт, який планується на 2 квітня, залишилося 30 квитків», – розповіла представниця Join Up Вікторія Назаренко.

У черзі чимало пасажирів з дітьми. Реєстрацію проводять у ручному режимі. Серед пасажирів не тільки представники обласного центру, а й туристи з інших регіонів.
 

перший міжнародний рейс до Єгипту
 

 Андрій Носенко – з Дніпра. На відпочинок летить з дружиною та двома дітьми.

«Будемо в Єгипті 8 ночей. З Києва незручно, задорого та далеко. А виліт із Полтави нас влаштовує. Аеропорт комфортний. Сюди приїхали своїм транспортом», ­– сказав Андрій Носенко.

20 грудня 2017 року Кабмін надав аеропорту «Полтава» статус міжнародного.

Як розповів т.в.о. голови облдержадміністрації Роман Товстий, на відновлення аеропорту в Полтаві витратили близько 68 млн грн. В аеропорту відремонтували злітно-посадкову смугу, оновили світлосигнальне обладнання та провели капітальний ремонт будівлі аеровокзалу. Для того, аби аеропорт працював взимку, потрібно придбати спеціальну машину – діайсер (техніка для обробки літаків рідиною від ожеледі) та пожежний автомобіль.  На це знадобиться ще близько 60 млн грн.   Для відновлення посадкової смуги – близько  30 млн грн. Це будуть гроші з державного бюджету.

перший міжнародний рейс до Єгипту

 
«Полтавщина  ­ зручна як для пасажирських перевезень, так і для вантажного транспорту, бо має зручне географічне положення. Ведемо перемовини з литовцями, хочемо мати партнерські стосунки з китайцями, бо вони найбільші постачальники продукції  в усьому світі. Вже йде мова про створення логістичного центру на базі Полтавського аеропорту», – розповів Роман Товстий.


перший міжнародний рейс до Єгипту
 
 «Згадую, як у 2015 році  99% людей  були скептиками щодо відродження аеропорту як архітектурного об’єкта області. Але спільними зусиллями обласної ради та облдержадміністрації та завдяки правильно поставленим цілям і задачам, нині запустили регулярні міжнародні рейси.   І в планах – відродити внутрішні рейси, зокрема до Києва, Одеси та Львова. Нинішній перший рейс – результат клопіткої роботи. Я прийшов порадіти за команду облдержадміністрації, яка реалізовує і продовжує втілювати всі напрацьовані проекти», – додав Валерій Головко.

З травня з Полтави планують вильоти до турецької Анталії.  Рейси спочатку здійснюватимуть раз на тиждень.

 

 

перший міжнародний рейс до Єгипту

 

перший міжнародний рейс до Єгипту

 

перший міжнародний рейс до Єгипту

 

перший міжнародний рейс до Єгипту

 

перший міжнародний рейс до Єгипту

 

перший міжнародний рейс до Єгипту
 

Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 719
Категорія: Полтавщина
Теги: Шарм-ель-Шейх, Полтавський аеропорт, чартерний рейс, Єгипет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ