Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.09.2013

Десятка найпопулярніших професій цієї осені


Із закінченням сезону відпусток українці масово рушили на ринок праці


Десятка найпопулярніших професій цієї осені

Із закінченням сезону відпусток українці масово рушили на ринок праці. В агентствах та на біржах праці побільшало резюме і самих вакансій

Експерти пояснюють це тим, що на літо припадає пік звільнень, тому у вересні люди активно починають шукати нову роботу, а ще на початку осені активізуються студенти, випускники, які дали собі час відпочинку влітку. Усього за кілька днів вересня кількість відкритих вакансій (у порівнянні з літнім періодом) зросла на 5%.

За словами експертів, найлегше сьогодні знайти роботу менеджерам з продажу. Пояснюють це тим, що нині компанії орієнтуються на виживання, тому намагаються активно продавати. На другому місці – айтішники (спеціалісти з комп’ютерних технологій). Останнім часом попит на цю професію трішки знизився, однак спеціалісти в цій сфері все ще лишаються досить затребуваними. На третьому місці – маркетологи, рекламісти та піарники.

Досі стабільний попит на бухгалтерів та економістів – четверта сходинка. На п’ятому місці – банківські працівники. Шосту позицію займає адміністративний персонал. Сьома: зростає необхідність на різного роду аналітиків. Восьму сходинку посідають працівники виробництва. Дев’яті в рейтингу – спеціалісти транспортної сфери. На десятому місці – кадровики, спеціалісти по роботі з персоналом.

Також активно розвивається енергетична галузь, тому виникає потреба в інженерах, теплоенергетиках, механіках тощо.

Економісти, правознавці, лінгвісти вже не користуються великою популярністю на ринку праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно - гриби! Небезпечна схожість

За останніми даними, найбільше пропозицій щодо роботи зараз надходить з Києва, Харкова, Донецька, Дніпропетровська, Львова та Криму.

Найвищі заробітки цього року пропонували в Києві фінансовим директорам і директорам з продажу – від 40 тис. грн. Найбільш високооплачуваними також вважалися посади HR-директора (управління персоналом, їм платили від 35 тис. грн.), керівника служби внутрішнього аудиту і техдиректора (від 32 тис. грн).

Усе частіше почали з’являтися серед найбільш високооплачуваних спеціалістів вакансії у виробничій сфері. Так, до списку «найдорожчих» посад у 2012–2013 роках увійшли технолог кондитерського виробництва (25 тис. грн), головний технолог цукрового виробництва (22 тис. грн), директор виробництва металопластикових вікон (до 40 тис. грн).

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1217
Категорія: Актуально
Теги: РИНОК ПРАЦІ, Львів, Дніпропетровськ, Київ, Донецьк, українці, харків




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ