Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.11.2021

Gaussin створює вантажівки на водневому паливі, випробування надійності пройдуть на ралі «Дакар»


Гоночна вантажівка H2, працюватиме з двома електродвигунами потужністю 300 кіловат, паливним елементом, здатним безперервно генерувати 380 кВт


Французька компанія Gaussin просуває вантажівки на водневому паливі, використовуючи відмінні показники дальності дії і короткий час дозаправки як перевагу в порівнянні з важкими акумуляторами, що повільно заряджаються.

Якщо ваша мета - вивести вантажівку на ринок і продемонструвати її характеристики та надійність, немає кращого випробування, ніж 12 днів на ралі Дакар. Гонка 2022 року проводитиметься в Саудівській Аравії, навколо майбутнього мегаполісу Неом, який коштуватиме 500 мільярдів доларів.


Gaussin створює вантажівки на водневому паливі


Вантажівка Gaussin не стане першим претендентом на Дакар з нульовим рівнем викидів; команді Acciona вдалося завершити Дакар 2017 року на повністю електричному баггі, що споживає 150 кВтг від батарей та сонячної панелі на даху.

Гоночна вантажівка H2, побудована на шасі Gaussin, працюватиме з двома електродвигунами потужністю 300 кіловат, паливним елементом, здатним безперервно генерувати 380 кВт, та буферною батареєю на 82 кВтг для роботи в повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портативні фабрики BioCyclr, з переробки пластику, вирішать проблему забруднення пластиковим сміттям

Чи буде цих рівнів потужності достатньо, щоб конкурувати з такими авторитетними учасниками, як КамАЗ, який використовує 13-літровий дизельний двигун потужністю 1150 кінських сил, або вантажівкою Toyota Hino, яка планує випустити дизель-електричний гібрид загальною потужністю 1065 кінських. Він матиме свою власну категорію «відновлюваних джерел енергії».


Gaussin створює вантажівки на водневому паливі
 

Маючи запас у 80 кг водню, вантажівка матиме запас ходу близько 250 км і заправлятиметься приблизно за 20 хвилин у міру необхідності. Її швидкість буде обмежена до 140 км/год, щоб відповідати правилам Дакара, вона буде виглядати енергійно, як і вся майбутня лінійка вантажного транспорту Gaussin завдяки співпраці в галузі дизайну з Pininfarina.

Схожі матеріали:
👁 1079
Категорія: Технології
Теги: Вантажівка, електрична вантажівка, водневий транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ