Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.09.2021

Нова технологія без батарейок BFree гарантує вічний термін служби для різних пристроїв


Розробка в перспективі вирішить проблему електронних відходів


Розробка в перспективі вирішить проблему електронних відходів. Система без батарейок гарантує роботу електроніки на зібраній альтернативній сонячній енергії, яка забезпечить «вічний термін служби».

Система BFree працює на безперебійній основі, з джерелом живлення і забезпечує стійку електроніку DIY. Головне завдання технології - це рішення проблеми електронних відходів, адже щороку в світі викидається 53 мільйони тонн батарейок і не тільки.


Нова технологія без батарейок BFree
 

Інженери університетів Northwestern University та Delft University of Technology використовували унікальну систему, яка стійка до відключення або нестачі живлення і може довгостроково служити без екологічного збитку. Система BFree створена на мові програмування Python і включає механізм BFree Shield.

«На перспективу, ми хочемо, щоб всі наші наступні версії BFree були повністю на альтернативній сонячної енергії, також, вони будуть корисні для космосу і невеликих супутників - це зробить прорив в різних космічних дослідженнях. Ми розвиваємо технологію ENGAGE, яка гарантує виробництво екологічно чистої електроніки»- говорить команда розробників.
 
«Безбатарейна система скорочує величезну кількість непотрібних і застарілих батарейок і люди помиляються, коли хочуть продовжити їх термін служби - це зовсім неправильно, навіть я б назвала це минулим століттям, адже ми повинні рухатися вперед, а не губити нашу планету» - заявляє керівниця проекту Хестер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий реактор Carbix X1 перетворить забруднюючі викиди в корисні мінерали і золото

Як заявляють засновники проекту, система дуже проста і може використовуватися навіть початківцями програмістами, адже вони з легкістю зможуть перетворити простий батарейний датчик в прилад на сонячній енергії з вічним терміном служби на звичайній мові програмування Python. Все геніальне просто, адже за складними розробками криється проста і корисна ідея.

Схожі матеріали:
👁 460
Категорія: Технології
Теги: джерело енергії, Альтернативна енергія, батарея, відновлювальна енергія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ