Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.03.2024

Залізобетонні вироби та їх сфера застосування


Під час зведення багатоповерхових будинків важливу роль відіграє якість плити перекриття


плити перекриття

Понад дві сотні років у будівництві використовують залізобетонні вироби. Неможливо уявити висотне будівництво без залізобетонних конструкцій, плит перекриття або панелів перекриття. Залізобетон – це вдале поєднання та робота двох матеріалів – сталевої арматури та бетонного розчину.

Бетон, міцний на стиск, абсолютно не працює на згинання, а арматура, розташована всередині бетонного виробу, повідомляє ці корисні в будівництві властивості. Працюючи в симбіозі, ці два матеріали створюють унікальну міцну конструкцію, причому сталеві прути захищені від корозії бетонною поверхнею.

Залізобетонні вироби (ЗБВ) можна виділити на типи таким чином:
  • за видом бетону, що використовується у виготовленні виробів (комірчастий, легкий, важкий;
  • за типом стану арматури (попередньо напружений та звичайний);
  • за способом виготовлення (збірні, монолітні, збірно монолітні).
Найдовговічніші залізобетонні вироби виробляються монолітним способом, попередньо напруженими, тому що їх висока стійкість до корозії, тріщин та динамічних навантажень служить гарантією довговічності конструкції.

Залізобетонні вироби використовуються при дорожньому будівництві, зведенні будівель та будинків, будівництві мостів, монтажі колодязів, влаштуванні фундаментів, для виготовлення труб, балконів, сходових вузлів, парканів. Під час зведення багатоповерхових будинків важливу роль відіграє якість плити перекриття. Які бувають плити перекриття, можна ознайомитись на сайті:  https://activen.com.ua/uk/produkciya/zhbi-izdeliya/plity-perekrytiya/. Усі збірні залізобетонні вироби, у тому числі плити перекриття, виготовляються типовими на заводах ЗБВ із дотриманням державних стандартів та норм (ГОСТ) на виробництві. Під час випуску виробу з конвеєрної стрічки вироби проходять перевірку відділу контролю якості (ВТК).

При перевезенні плит перекриття до місця будівництва, складуванні на майданчику, монтажі слід суворо дотримуватися будівельних норм і правил (СНіП), дотримуючись техніки безпеки. Одна дрібниця, як, наприклад, загинання в процесі транспортування монтажної петлі в плиті перекриття, а потім її відгин може призвести до обриву петлі від виробу під час підйому плити на верхні поверхи і травмування монтажників.

Ті самі обов'язкові вимоги СНіП повинні виконуватися при влаштуванні доріг із використанням дорожніх залізобетонних плит. Для якісної та швидкої організації будівництва автомагістралей, злітно-посадкових смуг в аеропортах успішно використовуються плити дорожні. Для влаштування доріг з великим потоком автомашин та серйозних динамічних навантажень використовуються дорожні плити з важким бетоном попередньо напружені. В авіації для дорожніх плит використовуються спеціальні марки бетону з підвищеними характеристиками стійкості до різних навантажень та міцності бетону.

Схожі матеріали:
👁 632
Категорія: Прес-реліз
Теги: плити перекриття




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ