Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.06.2023

Зареєструвати автомобіль відтепер можна без експертного дослідження


Процедура купівлі-продажу стала ще зручнішою


Зареєструвати автомобіль відтепер можна без експертного дослідження

Для реєстрації/перереєстрації автомобілів більше не потрібно проходити експертне дослідження. Воно залишається обов’язковим лише для першої реєстрації на території України транспортного засобу, ввезеного з-за кордону. Як пояснив начальник сервісного центру МВС у Лубнах Сергій Шапошніков, ці зміни передбачені постановою Кабінету міністрів України № 599, що набула чинності 15 червня.

Таким чином, процедура купівлі-продажу стала ще зручнішою й для неї потрібно лише звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС, який надає послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Сергій Шапошніков зауважив, що за бажанням продавця або покупця можна провести експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів до нього з видаванням висновку експертного дослідження.

Експертне дослідження проводиться Експертною службою МВС або іншими державними спеціалізованими установами, що проводять судово-експертну діяльність і які мають кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями з метою визначення справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів (виявлення фактів знищення, підроблення або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортних засобів, підроблення реєстраційних документів, що їх супроводжують), і включає огляд транспортного засобу та звірку інформації щодо транспортного засобу, внесеного до реєстраційних документів.

Схожі матеріали:
👁 500
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: експертне дослідження, реєстрація автомобіля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ