Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.04.2016

У Гребінці продовжують оновлюватись школи


З районного бюджету на оновлення актового залу Гребінківської ЗОШ №4 було виділено 47 тисяч грн.


У Гребінці продовжують оновлюватись школи Гребінківська ЗОШІ-ІІІ ст. №4 - одна з найбільших шкіл міста. Має давні традиції і велику історію, сотні та навіть тисячі гребінківців, теперішніх і колишніх, носять в своїх серцях любов і повагу до цього навчального закладу.

Адже саме школа дає кожному з нас чи не найголовніший і найбільший запас знань, умінь, навичок. Але саме приміщення цієї школи далеко не нове, потребує постійної уваги, ремонту та ретельного догляду. За останні кілька літ вдалося зробити дуже багато в плані ремонту будівлі.

- Оскільки дах на приміщенні школи було замінено ще два роки тому, але не всі роботи були завершені, - розповідає голова районної ради В. М. Зінченко. - Тож виникла потреба виділити додатково 160 тисяч гривень на обшивку даху, спорудження водостічної системи, встановлення снігозатримувачів.

Та з районного бюджету виділяються кошти і на виконання ремонтних робіт у інших школах Гребінки та району. Завершено оновлення фойє Гребінківської гімназії. Виділені кошти на проведення ремонту даху котельні Гребінківської ЗОШ І-ІII ст. №2.

У Гребінківській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 за кошти райбюджету замінено вхідні двері. Також у цій школі планується повністю заміна даху. Зараз уже виконана проектна документація. Виявилося, що фінансово це дуже дорогий проект. Тож будемо звертатися по допомогу до обласної влади.

В облраді діє програма “Шкільний дах". Завдяки цій програмі частково чи повністю вдалося замінити дах таких шкіл, як Гребінківська гімназія, ЗОШ №4 і Тарасівська школа.

Є й інші напрацювання, плани і задуми. Освітня галузь - одна з пріоритетних для районної влади.

Як розповіла нам директор школи Л.С.Кохно, поступово школа оновлюється, як ззовні, так і в середині. Варто згадати, як раділи вчителі та учні, а разом з ними і батьки школярів, коли завдяки підтримці районного і обласного керівництва та спільному фінансуванню вдалося повністю замінити дах на приміщенні школи. Це було надзвичайне досягнення, спільними зусиллями та завдяки наполегливості адміністрації школи вдалося зробити на той час неймовірне, адже й тоді, і тепер економічне становище держави далеко не найкраще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці оновлюється покрівля школи

Та, не зважаючи на труднощі, справа оновлення і модернізації приміщення школи поступово, але впевнено рухається вперед. Коли вступив у дію Указ Президента України про декомунізацію, виникла негайна потреба реконструкції актового залу школи. Адже там на стінах були зображені малюнки, пов'язані з символікою радянської влади.

Та й без того приміщення, де зазвичай проходять усі урочисті подіїшколи, вимагало ремонту. Тому знову ж таки керівництво школи звернулося за допомогою до районної ради та райдержадміністрації.

З районного бюджету на оновлення актового залу Гребінківської ЗОШ №4 було виділено 47 тисяч гривень. Окрім того, допомогу у проведенні ремонту надали батьки школярів, спонсори - A.B.Вихор, С.Ю.Мокроусов, О.Е.Жолобецький, В.І Колісніченко.

Всього ж завдяки цим людям вдалося додатково зібрати на ремонтзалу ще майже 20 тисяч гривень. Тепер це сучасне оновлене приміщення зустрічає школярів та гостей школи затишком, приємним кольором інтер'єру, надихає учнів на нові творчі здобутки.

А ось оновити спортивний зал здавалося ідеєю майже нереальною. Він був збудований у 1985 році, і майже одразу стало зрозуміло, що будівельники не зовсім постаралися. Адже дах у залі протікав з кожним роком все більше, і наслідки цього незабарилися, по стінах “поповзла" пліснява, обсипалася штукатурка, і все це мало не дуже приємний вигляд.

Та як виявилося, що цей спортивний зал має важливе стратегічне значення не лише для школи, а й для усього району, стали шукати можливість зробити капітальний ремонт у цьому приміщенні.

З районного бюджету було виділено майже 102 тисячі гривень на оновлення споруди. За ці кошти було замінено вікна на енергозберігаючі у спортзалі та роздягальнях, будуть виконані усі внутрішні оздоблювальні роботи.

Спільними зусиллями усіх працівників школи, вчителів, батьків, спонсорів вдалося швидко, а головне, якісно виконати усі ці роботи.

Спортивний зал школи на очах змінюється, оновлюється, наче молодшає, на радість вчителям та школярам. Так і повинно бути, адже якість освіти залежить від багатьох факторів, і зручні приміщення та відповідні умови для навчання дітей відіграють велику роль у цьому.
За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1164
Категорія: Новини Гребінки
Теги: школа, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ