Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.06.2013

22 червня, 72 роки тому, розпочалася найжахливіша війна в нашій історії


Сьогодні - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні


22 червня, 72 роки тому, розпочалася найжахливіша війна в нашій історії

Щорічно в Україні 22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, згідно з указом президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року.

 22 червня 1941 року о 3 годині 30 хвилин фашистська Німеччина без оголошення війни здійснила напад на Радянський Союз. У складі її військ налічувалось 190 дивізій, що становило 5,5 млн. солдатів і офіцерів. У лавах радянської армії на початку війни переважно на західних рубежах перебувало близько 5,4 млн. чол.

Як відомо з документальних фактів, радянське керівництво регулярно інформували про підготовку Німеччини до війни. Червона Армія в перші дні війни зазнала шалених втрат зброї, боєприпасів, тисяч танків, гармат, мінометів, складів озброєння, які знаходились практично на кордоні й були захоплені ворогом. Будь-яка інформація про можливість нападу ворога, з подачі Сталіна розцінювалась як провокація і могла коштувати життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в Україні День скорботи і пам'яті жертв війни

 Після того, як о 3:30 ранку німці розпочали наступ на СРСР,– о 6.00 того ж таки 22-го червня 1941 року СРСР здійснив планове бомбардування столиці Фінляндії Гельсинки. На півночі просто не знали, що на країну напали німці, і відповідно плану розпочали бойові дії проти Фінляндії. Так склалось, що на 22-ге червня 1941-року СРСР теж планував початок нової війни…

Схожі матеріали:
👁 1076
Категорія: Актуально
Теги: Велика Вітчизняна війна, День Скорботи, війна




Всього коментарів: 1

0
1 Евген   (31.03.2022)
Знову ця комуністична напівправда, чи напівбрехня. Друга світова розпочалась в 1939 році..Давайте вже забудемо фантомні болі радянщини, давайте дійсно втілимо в життя рішення 20 з'їзду кпрс, антикомуняцькі закони, та скажемо правду в очі. Наслідки існування російської імперії сотні війн, мільйони загиблих, мільярди ненароджених..Смерть російській імперії!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ