Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2021

600 тисяч людей торік знайшли роботу завдяки сприянню служби зайнятості


З центрами зайнятості співпрацювали 169 тисяч роботодавців


Коронакриза стала серйозним випробуванням для ринку праці. В Україні, як і у світі, упродовж минулого року відбулося суттєве зменшення кількості вакансій з одночасним зростанням рівня безробіття.

Але, незважаючи на обмежувальні заходи, фахівці служби продовжували пошук роботи для безробітних та підбирали персонал для роботодавців.

Упродовж 2020 року 606 тисяч українців були працевлаштовані за сприяння Державної служби зайнятості. За видами економічної діяльності найбільше громадян знайшли роботу в сільському господарстві (28%), переробній промисловості (16%) та у сфері торгівлі (15%), інформує Державна служба зайнятості.
 

600 тисяч людей торік знайшли роботу завдяки сприянню служби зайнятост
 

Професійне навчання за направленням служби проходили 93 тисячі безробітних, 48 тисяч з них навчалися в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру протягом року було залучено 100 тисяч осіб. Це і благоустрій територій, і впорядкування місць поховань, супровід людей з інвалідністю, відбудова історичних пам’яток тощо.

З центрами зайнятості співпрацювали 169 тисяч роботодавців. На веб-сайті Державної служби зайнятості створено 351 тисячу електронних кабінетів роботодавців, завдяки яким значно прискорюється процес пошуку кандидатів на посаду, а також  існує можливість подачі звітності до центрів зайнятості.

Станом на 1 січня 2021 року кількість вакансій, поданих до Державної служби зайнятості, становила 43 тисячі одиниць. Найбільше пропозицій роботи налічується на підприємствах переробної промисловості – 18%, оптової та роздрібної торгівлі - 14%,  транспорті – 11%.

Кого на початку січня 2021 року шукають роботодавці?

У професійному розрізі найбільше пропозицій з працевлаштування подано для:
 
- 22% - кваліфіковані працівники з інструментом (швачка, електромонтер, електрогазозварник, слюсар-ремонтник, муляр, маляр, монтер колії);

- 15% - робітники з обслуговування, експлуатації устаткування машин (водій тролейбуса, трамвая, оператор заправних станцій, тракторист);

- 15% - професіоналів (провізор, спеціаліст держслужби, учитель, вихователь)

- 12% - працівники сфери торгівлі та послуг (продавець, кухар, охоронник, поліцейський)

Середня заробітна плата у вакансіях, поданих до служби зайнятості роботодавцями, становить 7 592 грн. Однак є пропозиції роботи зі значно вищим рівнем оплати праці (авіаційний транспорт, ІТ, фінансова та страхова діяльність, сфера телекомунікацій).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попит та пропозиція на ринку праці Полтавщини у розрізі професій та видів діяльності

Суттєвим залишається дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили: станом на 1 січня 2021 року на одне робоче місце претендує 11 безробітних громадян. Найбільш відчутним такий дисбаланс є у сфері сільського господарства: на одну пропозицію роботи претендує 41 особа.

Схожі матеріали:
👁 622
Категорія: Актуально
Теги: служба зайнятості, підприємства, переробна промисловість, оптова торгівля, транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ