Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.08.2013

Алкоголь стимулює творче мислення


Вживання алкоголю допомагає вирішувати проблеми творчо


Алкоголь стимулює творче мислення

Щоб перевірити це, фахівці влаштували експеримент, де учасникам були запропоновані легкі закуски та алкогольні коктейлі, після чого їх попросили вирішити деякі головоломки.

 У результаті виявилося, що краще із завданням впоралися ті, хто був напідпитку, повідомляє журнал Discover.
 «У поп-культурі довго вважалося, що алкоголь йде на користь творчому процесу, але до теперішнього часу це не було перевірено експериментально», - заявили дослідники.

 Ефект помірного алкогольного сп'яніння дозволяє більш творчо підходити до вирішення завдань. У ході експерименту половина випробуваних випила не менше 100 грамів спиртного, інша половина була твереза. Ті, хто пив, вирішили більше завдань із «тесту віддалених асоціацій» (Remote association test) за менший час і були більш схильні до оригінальних рішень, що народжувалися в результаті раптового прозріння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Как быстро вывести алкоголь из организма

 Учені навіть поділилися рецептом коктейлю, який пили піддослідні: учасникам змішали горілку з журавлинним соком у співвідношенні один до трьох.

Схожі матеріали:
👁 1249
Категорія: Актуально
Теги: Сп'яніння, спиртне, алкоголь




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ