Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.09.2021

Американці продемонстрували систему запуску крилатих ракет-невидимок Rapid Dragon «на піддонах»


Rapid Dragon заснований на використанні існуючих авіалайнерів в якості «вантажівок зі зброєю»


Rapid Dragon заснований на використанні існуючих авіалайнерів в якості «вантажівок зі зброєю». Це, в свою чергу, призначене для того, щоб запропонувати спосіб збільшення кількості доступних засобів протистояння, спосіб, який може виявитися корисним, якщо Сполучені Штати опиняться в стані війни, наприклад, з Китаєм або Росією.

крилаті ракети-невидимки Rapid Dragon «на піддонах»
 

ВВС США і Lockheed Martin представили концепції боєприпасів на піддонах повітряного базування Rapid Dragon. Зброя була доставлена ​​в вантажних трюмах авіалайнера C-17A Globemaster III і EC-130J Super J, платформи психологічної війни, заснованої на класичному транспорті Hercules.

Оснащення вантажних літаків протиударним озброєнням на піддонах також обіцяє бути набагато дешевше, ніж установка додаткових бомбардувальників, що робить цю концепцію ще більш привабливою в той час, коли бюджети розтягнуті.

Система також є масштабованою, тому її потенційно можуть використовувати менші або більші об'єкти повітряного перевезення. У той же час обмежений парк авіалайнерів Америки, ймовірно, буде доведений до своєї абсолютної максимальної потужності під час конфлікту між державами.

В ході випробувань, пов'язаних зі скиданням піддону з боєприпасами Rapid Dragon з літаків C-17 і EC-130J (SJ), склади були розгорнуті «на оперативній висоті», згідно з Lockheed Martin, хоча ніяких додаткових подробиць надано не було. про те, як високо летіли літаки, коли вони випустили свої вантажі.


крилаті ракети-невидимки Rapid Dragon «на піддонах»
 

Після випуску і стабілізації за допомогою парашутів піддон боєприпасів випускав сурогатні ракети «у швидкій послідовності», аеродинамічний ідентичні крилатої ракети AGM-158B Joint Air-to-Surface Standoff Missile-Extended Range, або JASSM-ER, яка має заявлену дальність польоту не менше 925 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутні космонавти зможуть добувати воду і кисень з місячного грунту

«Розгортання Rapid Dragon є першою демонстрацію ударної місії на піддонах, від завантаження ракетних піддонів на літак до випуску ракет в польоті», - сказав Скотт Каллавей, директор програми Lockheed Martin Advanced Strike Program.

крилаті ракети-невидимки Rapid Dragon «на піддонах»
 

Lockheed Martin також надав додаткову інформацію про процес націлювання, використаному в тестах. У польотах C-17 і EC-130 персонал на землі використовував зв'язок за межами прямої видимості (канали супутникового зв'язку) для передачі даних про наведення в систему Rapid Dragon, демонструючи можливість націлювання ракет під час пуску.

Схожі матеріали:
👁 546
Категорія: Технології
Теги: озброєння, крилата ракета, ВПС США, зброю




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ