Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.02.2017

Білі лебеді у небесах з перебитими крильми


Директор школи нагадала учням про всіх героїв-земляків, які віддали своє життя під час різних воєн


Білі лебеді у небесах з перебитими крильмиТрадиційно 9 лютого у куточку бойової слави Слободо-Петрівської ЗОШІ-ІІІ ступенів збираються школярі, вчителі, гості, щоб згадати подвиг нашого земляка - Героя РадянськогоСоюзу-Григорія Кагамлика.

Директор школи нагадала учням про всіх героїв-земляків, які віддали своє життя під час різних воєн. Саме захисникам та патріотам і присвячуються всі виступи учнів.

П'ятикласниця Діана Торгонська провела екскурсію для присутніх шкільним куточком бойової слави. Її розповідь була про дитячі та юнацькі роки Григорія Кагамлика, про його подвиг під час Другої світової війни.

"Баладу про Кагамлика" з щемом в серці прочитали старшокласники школи. На фронтах цієї війни полягло 112 жителів Слободо-Петрівської сільської ради.

Тетяна Пилипенко розповіла про цю сторінку нашої історії, підсумувавши словами: "Ми пам'ятаємо тих, кому зобов'язані життям". Дівчина також прочитала поетичну присвяту Андрію Черненку.

Про події війни в Афганістані та земляків воїнів-інтернаціоналістів розказав десятикласник Олександр Кулик.

А ось життєву історію нашого сучасника - Героя України, який загинув на Майдані, - Андрія Черненка повідали п'ятикласниці Катя Степаненко, Дар’я Козенкота Євгенія Калина. Про молодих патріотів, які пішли на фронт захищати східні рубежі України, була розповідь Дар'ї Забейди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Григорій Сергійович Кагамлик

Діти нікого зі своїх героїв-земляків не забули, згадали всіх поіменно. їм, захисникам Вітчизни, присвятили свої пісні Діана Торгонська та Зоряна Нісковська, Ростислав Остапенко з хором першокласників, ансамбль старшокласниць.

Танок про солдатське кохання виконали Євгеній Єфременко та Марина Легчиліна. Линули у простір слова пісні, викликаючи непрохану сльозу:
Білі лебеді у небесах з перебитими крильми;
Запаливши тисячі сердець - ви свої не вберегли ...


Схожі матеріали:
👁 1149
Категорія: Шкільний екран
Теги: Гребінківщина, Слободо-Петрівка, школа, шкільний екран, Кагамлик




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ