Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.02.2015

Живі палають квіти на граніті...


Урочиста лінійка відбулася безпосередньо у Слободо - Петрівській школі


Живі палають квіти на граніті...9 лютого з нагоди 72-ї річниці з дня подвигу нашого земляка Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика відбувся виховний захід у Слободо - Петрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Село, де народився герой, відвідали учні 5-6 класів Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст..№1. Учні та вчителі, а також директор районного краєзнавчого музею Л.А.Безвиненко та голова районної ради ветеранів В.М.Неруш побували біля приміщення школи, де у свій час навчався Григорій Кагамлик, вклонилися і поклали квіти до пам'ятника, котрий знаходиться в центрі Слободо -Петрівки.

Урочиста лінійка відбулася безпосередньо у Слободо - Петрівській школі. Спочатку юним гостям розповіли про дитинство та шкільні роки Григорія Кагамлика.

Заступник директора школи з навчально - виховної роботи провела екскурсію по школі, де у фойє є куточок, присвячений герою - земляку, і збереглася навіть парта, за якою й здобував шкільну освіту Григорій. А потім школярів запросили до краєзнавчого музею села, котрий теж знаходиться тут же в школі.

Учень 11 класу Олександр Хвиль провів гостям невеличку екскурсію музеєм, розповів про основні віхи історії рідного села, а також і про славетного земляка Григорія Кагамлика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині жінка ледь не зарізала власну доньку…через ревнощі

Хлопчики і дівчатка уважно слухали розповідь, вдивлялися у. старі фото, намагаючись якогомога більше запам'ятати. А тим часом у фойє вишикувалася урочиста лінійка. Насамперед, директор школи Т.А. Ященко вручила Почесні грамоти учням школи, які стали переможцями у легкоатлетичному турнірі, котрий пройшов напередодні і був присвячений Герою Радянського Союзу Григорію Кагамлику. Грамоти отримали кращі спортсмени школи - Юлія Бахтіна та Віталій Московченко.

Учні Слободо - Петрівської школи підготували виховний захід, присвячений пам'яті славного земляка.
Виступила перед учасниками лінійки і директор Слободо-Петрівського сільського будинку культури Л.Г.Московченко та музичний керівник М.Скрипниченко. Учні Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 також прочитали кілька віршів про подвиг земляка.

Перед школярами виступили голова районної ради ветеранів В.М.Неруш та учитель історії Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст..№1 О.О.Хворостян. Вони подякували учням за їхній патріотизм і пам'ять про своїх славних земляків, котру вони свято бережуть.

Адже щоб мати у душі любов до Батьківщини, треба добре знати історію свого краю, пам'ятати людей, котрі не пошкодували життя за мир і спокій на нашій землі.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1304
Категорія: Актуально
Теги: Слободо-Петрівка, школа, Гребінка, Кагамлик




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ