Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.01.2016

Більше не потрібно платити за повірку лічильника!


Новий закон «Про метрологію та метрологічну діяльність» почав діяти з 1 січня 2016 року


Більше не потрібно платити за повірку лічильника! Новий закон «Про метрологію та метрологічну діяльність» почав діяти з 1 січня 2016 року. Відтепер комунальникам заборонено визискувати додаткову плату за повірку лічильників –  плата за їх обслуговування вже включена у тариф.

Це стосується усіх видів лічильників – електроенергії, тепла, води і газу «Приємний наслідок нашої реформи техрегулювання, який стосується всіх. Тепер повірка/ремонт лічильників буде відбуватись за рахунок комунальників, а не споживачів. 1 січня 2016 року вступив у дію закон «Про метрологію та метрологічну діяльність»...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До історії Дня Соборності України

У законі закрили двозначності, які дозволяли «креативним» комунальникам додатково брати 300-500 грн. кожні три роки за повірку лічильників. Тепер можна посилатися на ст. 17, п. 4 – плата за обслуговування лічильників ВЖЕ ВКЛЮЧЕНА в тариф, додатково платити нічого не потрібно», – написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефедов.

Більш детально про інші зміни, які настали в результаті дії нового закону – у інфографіці від Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
 


Схожі матеріали:
👁 971
Категорія: Прес-реліз
Теги: газ, лічильник, метрологія, тепло




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ