Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.01.2016

Бюджетна сесія


14 січня відбулося друге засідання другої сесії районної ради 7-го скликання


Бюджетна сесія14 січня відбулося друге засідання другої сесії районної ради 7-го скликання. На розгляд сесії винесено 25 питань.

Це, в основному, затвердження районних програм на 2016 рік: програми підтримки ЗМІ, розвитку культури, соціальної підтримки дітей, молоді, сімей, соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримки ветеранської організації та ін.

Найважливіша програма - Програма економічного і соціального розвитку Гребінківського району на 2016 рік, адже її метою є зростання добробуту і підвищення якості життя населення за рахунок забезпечення позитивних структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності, як основи для збалансованого зростання стандартів та показників економічного розвитку.

Всі запропоновані програми депутати затвердили, але кошти під них будуть розподілятися з так званих “вільних” коштів на лютневій сесії. Низка питань стосувалася продовження реорганізації вузлової лікарні. Депутати прийняли відповідні рішення.

Державний бюджет України на 2016 рік прийнято Верховною Радою 25 грудня 2015 року, опубліковано 31 грудня. Відповідно ст. 77 Бюджетного кодексу України у двотижневий строк з дня офіційного опублікування закону про Державний бюджет України місцева рада приводить затверджений бюджет у відповідність із законом про державний бюджет.

Про районний бюджет на 2016 рік в новій редакції доповідала начальник фінуправління РДА Н. Б. Бондаренко.
Формування показників районного бюджету здійснено на основі змін до Податкового та Бюджетного кодексів, які діють з 01.01.2016 року.

Основним джерелом надходжень районного бюджету є податок на доходи фізичних осіб
(відрахування до районного бюджету становить 60%), відрахування із заробітної плати враховано 18% (2015 рік -15%).
Кошти районного бюджету на 2016 рік від податків та зборів планується отримати в сумі 32 млн. грн., що більше надходжень 2015 року на 4 млн. грн. Також районний бюджет отримає освітню та медичну субвенцію з державного бюджету.

Вперше у цьому році не фінансуються з державного бюджету пільги на проїзд в автобусному та залізничному транспорті.

З районного бюджету вилучається реверсна дотація в сумі 1224,7 тис. грн. Районний бюджет отримав із обласного бюджету 100 тис. грн. переможцям обласного конкурсу проектів і програм розвитку територіальних громад Полтавської області у 2015 році для надання по 50 тис. грн. Берегівській та Овсюківській сільським радам для заміни вікон в дитячих навчальних закладах та дотацію в сумі 893,6 тис. грн., яка буде направлена на вирішення питань життєдіяльності району.

Також районний бюджет отримує субвенцію в сумі 468,06 тис. грн. від сільських рад району на потреби шкіл, дитячих навчальних закладів, галузі охорони здоров’я та галузі культури. Депутати визначили на 2016 рік доходи районного бюджету у сумі 143916,9 тис. грн. та видатки районного бюджету у сумі 143916,9 тис грн.

Також депутати розглянути та прийняли рішення з ряду інших важливих питань. Попередньо всі питання порядку денного були розглянуті на засіданнях постійних комісій і рекомендовані до прийняття на сесії. Провів сесію голова районної ради В. М. Зінченко. На цьому друга сесія районної ради завершилася.

Схожі матеріали:
👁 1215
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: бюджет, Гребінка, сесія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ