Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.09.2017

Cекретар канцелярії Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


До суду протягом дня надійшло 5 цивільних позовів


Cекретар канцелярії Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий деньCекретар канцелярії Гребінківського районного суду Полтавської області з цивільних справ, Боковець Людмила, розповідає про свій робочий день в рамках проекту суду «Відкритий суд»:

"Я, Боковець Людмила, секретар канцелярії Гребінківського районного суду Полтавської області з цивільних справ, розповім вам про свій робочий день в рамках проекту розпочатого нашим судом 28.08.2017 року - «Відкритий суд».

Хоч я і нещодавно розпочала працювати у Гребінківському районному суді Полтавської області, але зі своїми обов’язками я ознайомилась детально і виконую їх старанно, сумлінно та відповідально.

Як секретар канцелярії я маю досить широке коло обов’язків, а саме:
  • здійснення реєстрації вхідної та вихідної кореспонденції суду;
  • ведення первинного обліку справ і матеріалів розгляд яких передбачено процесуальним законодавством;
  • забезпечення заповнення обліково-статистичних карток в електронному вигляді;
  • забезпечення зберігання судових справ та інших матеріалів;
  • здійснення підготовки судових справ зі скаргами, поданнями для надіслання до судів вищих інстанцій;
  • проведення роботи з оформлення звернення судових рішень до виконання, контроль одержання повідомлень про їх виконання та забезпечення своєчасно приєднання до судових справ; здійснення обліку виконавчих документів, які передаються для виконання до державної виконавчої служби;
  • надання відповідей на запити, проведення перевірки відповідності документів у судових справах опису справи, складання за встановленими формами статистичних звітів про результати розгляду судових справ;
  • здійснення підготовки та передачі до архіву суду судових справ за минулі роки, провадження у яких закінчено, а також іншої документації канцелярії суду за минулі роки;
  • здійснення прийому громадян, видачі копій судових рішень, інших документів, які зберігаються в канцелярії суду,
  • виконання доручень голови суду, керівника апарату суду та старшого секретаря канцелярії щодо організації роботи канцелярії суду.

Мій робочий день сьогодні традиційно розпочався о 8 годині ранку з реєстрації вхідної кореспонденції, зокрема, заяв, відповідей на запити по справах, які вже перебувають в провадженні суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник судді Гребінківського районного суду розповів про свій робочий день

Крім того, до суду протягом дня надійшло 5 цивільних позовів, які були зареєстровані та розподілені між суддями відповідно до правил Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

Протягом дня мною здійснювалася підготовка статистичних даних для щоквартального звіту місцевих загальних судів про розгляд судових справ «1-мзс», для виконання якого мені необхідно було вказати кількість цивільних справ, які перебувають у провадженні Гребінківського районного суду Полтавської області від 3-х до 6-ти місяців, від 6 місяців до 1 року, від 1 року до 2 років, від 2 років до 3 років, понад 3 роки та зупинені провадженням станом на 1 жовтня 2017 року.

Варто вказати, що такий звіт готується щоквартально.

Крім того, було зареєстровано та передано для накладення резолюції виконуючій обов’язки голови суду декілька заяв про видачу виконавчих листів, копій рішень та видано уже підготовлені рішення, виписані виконавчі листи по раніше зареєстрованих заявах.

Після цього, я прийняла 6 розглянутих справ переданих секретарями судових засідань та підготувала 10 цивільних справ для передачі до архіву.

Протягом дня здійснювала прийом громадян, приймаючи від них вхідну кореспонденцію та надаючи роз’яснення щодо порядку подачі заяв, зокрема, про розірвання шлюбу та стягнення аліментів.

Варто зазначити, що з початку року до суду надійшло 42 позовні заяви про розірвання шлюбу і 28 позовів про стягнення аліментів.

На цьому мій робочий добігає завершення, всім приємного відпочинку в колі рідних та близьких".

 

Боковець Людмила


Схожі матеріали:
👁 1086
Категорія: Актуально
Теги: Відкритий суд, Суд, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ