Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.05.2021

Чи викликають смартфони рак: результати дослідження


Австралійські і новозеландські дослідники вирішили перевірити поширений стереотип


Австралійські і новозеландські дослідники вирішили перевірити поширений стереотип про зв'язок між використанням мобільного пристрою і ризиком розвитку онкологічного захворювання.

В результаті з'ясувалося, що смартфон рак не викликає.


Чи викликають смартфони рак: результати дослідження
 

Обнадійливими висновками поділилися співробітники Університету Окленда, повідомляє спеціалізоване видання сancer Epidemiology. Одним із завдань наукової роботи був аналіз причин розвитку онкозахворювань за останні 40 років.

Упор був зроблений на вивчення випадків пухлин слинних залоз.

Справа в тому, що саме ця зона вважалася вразливою, так як під час використання гаджета людина прикладає пристрій до ділянки зі слинними і привушніми залозами. Але виявилося, що поширення мобільних пристроїв ніяк не вплинуло на частоту народження недуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В якому році з'явиться вакцина від раку: прогноз вчених з Франції

Захворювання було однаково поширене як в 1980-і, так і 2010-і роки. Єдиний рік, коли діагностувалося багато пухлин слинних залоз, став 2006-й.

Однак вчені впевнені: з мобільниками це ніяк не пов'язано. Більш того, сплеск захворюваності був зафіксований тільки серед представниць прекрасної статі.

Схожі матеріали:
👁 659
Категорія: Технології
Теги: рак, смартфони, дослідження, пухлини слинних залоз




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ