Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.11.2018

Чому українці перестали їхати у Польщу на заробітки - експерт


У 2018 році українці поступово втрачають цікавість до роботи в Польщі


Експерт розповів, чому українці більше не їдуть у ПольщуУ 2018 році українці поступово втрачають цікавість до роботи в Польщі та шукають інші країни для роботи у Європі.

Опитування польських компаній у липні-серпні 2017 року показало, що 93% із-них зацікавлені у працевлаштуванні іноземців. 83% відчувають нестачу кваліфікованих працівників. 71% компаній не змогли тимчасово працевлаштувати робітників через бюрократичні складнощі. 29% фірм розповідають про втрату контрактів та договорів через нестачу працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вечір спогадів у міському народному краєзнавчому музеї

Польській державі необхідно вживати термінових дій для того, щоб відтік українців не призвів до кризи в економіці країни, вважає президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
 
"Поки що багато українців працює в Польщі, але не більше 10% з них збираються залишатися в цій країні на довготривалий термін. Для того, щоб зберегти наших трудових мігрантів, Польщі потрібно робити кроки у справі їхньої адаптації та соціального захисту. В іншому випадку, напрями трудової міграції українців будуть істотно змінюватись. Європейська економіка потребує робочих рук і без українців вона не зможе обійтись. Питання тільки в тому, які країни раніше це зрозуміють та створять найбільш оптимальні умови для залучення трудових мігрантів з України", – каже Василь Воскобойник.


Схожі матеріали:
👁 784
Категорія: Актуально
Теги: заробітки, Польща




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ