Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.05.2022

DARPA представила новий концепт далекомагістрального важкого гідролітака


Liberty Lifter використовуватиме низьковитратне виробництво, аналогічне до виготовлення кораблів, при створенні високоінноваційного гідролітака


транспортний літак, гідролітак

Американське агентство перспективних оборонних дослідницьких проектів (DARPA) запустило проект «Liberty Lifter», що надасть прорив у можливостях оперативної логістики шляхом проектування, будівництва та управління далекомагістральним, доступним, важким літаком, здатним приземлятися та злітати без злітно-посадкової смуги наземного чи корабельного. Проривний гідролітак надасть військовим США стратегічні переваги, оскільки він розширить можливості вантажних повітряних перевезень.

Новий літак поєднуватиме швидке та гнучке стратегічне перевезення дуже великих та важких вантажів з можливістю зльоту та посадки на воду. Така конструкція забезпечить висококерований політ поблизу водної поверхні та стійкий політ на середніх висотах. Крім того, літак буде побудований відповідно до філософії недорогого проектування та будівництва.

Сучасні морські перевезення дуже ефективні під час транспортування великої кількості корисного навантаження; однак він уразливий для загроз, вимагає функціональних портів і призводить до тривалого часу передачі. У той час як традиційні повітряні перевезення набагато швидші, їх здатність підтримувати морські операції обмежена та додатково обмежена вимогами довгих злітно-посадкових смуг або обмеженнями корисного навантаження.

Тому DARPA прагне розробити літак, який може літати з "ефектом крила в землі", що означає, що літак летить над землею або водою не більше ніж на довжину розмаху свого крила.
 
"Цей перший етап програми Liberty Lifter визначить дальність польоту, вантажопідйомність та інші параметри унікального гідролітака", - сказав Олександр Валан, керівник програми відділу тактичних технологій DARPA.

Інноваційні досягнення, передбачені цією новою програмою DARPA, продемонструють демонстраційний зразок X-plane, який пропонує винищувачам нові можливості під час тривалих морських операцій.


транспортний літак, гідролітак
 

Програма DARPA Liberty Lifter спрямована на розробку гідролітака, який ефективно працює в умовах ефекту землі (менше 100 футів над поверхнею), може витримувати висоту польоту до 10 000 футів на середньому рівні моря (MSL) та забезпечує ефективне транспортування великих корисних вантажів на театрі військових дій, на швидкостях, що набагато перевищують існуючі морські підйомні платформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: REGENT Monarch – морський електричний гідроплан нового покоління на 100 осіб

Будуть розроблені вдосконалені датчики та схеми управління, щоб уникнути великих хвиль та впоратися з аеро/гідродинамічними взаємодіями під час зльоту/посадки.

Liberty Lifter використовуватиме низьковитратне виробництво, аналогічне до виготовлення кораблів, при створенні високоінноваційного гідролітака, здатного задовольнити вимоги Міністерства оборони США з вантажопідйомності (більше 100 тонн), яке працює незалежно від злітно-посадкової смуги та порту.

 


Схожі матеріали:
👁 611
Категорія: Технології
Теги: літак, транспортний літак, гідролітак, DARPA




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ