Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.05.2022

Літак майбутнього буде електричним, екологічно чистим і зможе літати на великі відстані


Новий гідролітак потребує абсолютно нового типу конструкції на основі корпусу човна


електричний гідролітак

Норвезька компанія розробляє невеликий електричний гідролітак, який може значно перетворити пасажирські перевезення.

Конструкція корпусу проходить випробування на буксирувальному танку SINTEF у Тронхеймі, а протягом трьох років планується підняти у повітря повномасштабний прототип.
 
«Це буде свого роду човен, що літає, з електричним харчуванням. Мета полягає в тому, щоб забезпечити гнучку мобільність у Норвегії з нульовим рівнем викидів та значно зниженим шумовим забрудненням, а також розробити нові, стійкі бізнес-моделі», – каже Ерік Літун, генеральний директор норвезької компанії Elfly.

Новий гідролітак потребує абсолютно нового типу конструкції на основі корпусу човна. «Особливо важливо розробити корпус так, щоб літак міг злітати, використовуючи якнайменше енергії. Завдання полягає в тому, щоб знайти ідеальне поєднання аеродинаміки та гідродинаміки», - говорить Курош Кушан, науковий співробітник SINTEF.

Це складно, серед іншого, тому що пропелери над крилами спочатку штовхають носову частину корпусу вниз у воді, перш ніж літак поступово піднімається в міру набору швидкості.

Випробування проходять у резервуарі для моделей кораблів SINTEF у Тронхеймі. У 260-метровому танку буксирується модель корпусу, щоб знайти оптимальну форму. «Ми тестуємо корпус, буксуючи його під різними кутами та оцінюючи, як це впливає на водонепроникність. Це надасть дані, які ми можемо використовувати для моделювання даних фази зльоту. Ми порівняємо результати, щоб запропонувати покращення корпусу», — пояснює Кушан.

Коли Elfy досягне успіху, літак майбутнього буде електричним, екологічно чистим, тихіше і зможе літати більш далекими маршрутами і з більшої кількості місць.


електричний гідролітак
 

"Ми говоримо про нульовий рівень викидів і електродвигуна, який створює лише слабке дзижчання", - говорить Літун про гідролітаку, який злітатиме і сідатиме на воду, але також матиме колеса, що дозволяють йому працювати з аеродромів.
 
«Він має пролетіти 200 кілометрів зі швидкістю близько 250 кілометрів на годину. Час польоту з Бергена до Ставангера становитиме 40 хвилин порівняно з чотирма-п'ятьма годинами на машині», — каже Літун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим оснащений російський тактичний безпілотник «Орлан-10»: замість камер – фотоапарат

«Оскільки розробка акумуляторів призводить до покращення на два-три відсотки щороку, скоро ми зможемо літати далі. Ми припускаємо, що в кінцевому підсумку можна буде літати з Бергена в Тронхейм із зупинкою в Молді. Зверніть увагу, що це буде з центру міста в центр міста і перевершить усі інші варіанти навіть з пересадкою», - додав Літун.

Схожі матеріали:
👁 558
Категорія: Технології
Теги: гідролітак, літак, пасажирський літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ