Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.05.2022

Чим оснащений російський тактичний безпілотник «Орлан-10»: замість камер – фотоапарат


Безпілотний літальний апарат «Орлан-10» розроблений російським підприємством «Спеціальний технологічний центр»


Безпілотний комплекс

Український блогер Павло Кащук опублікував на своєму каналі відео, в якому продемонстрував чим оснащений тактичний безпілотник «Орлан-10», що стоїть на озброєнні російської армії.

Крім паливного бака з шийкою із звичайної пластикової пляшки в безпілотнику використовується звичайна побутова камера Canon з органами керування, залитими клеєм.

Це, звичайно, цілком робоче рішення, але якось погано в'яжеться з образом «другої армії світу», не кажучи вже про те, що жодним «імпортозаміщенням» у військових технологіях і не пахне. Як свідчить цей БПЛА, росія не здатна виробляти сучасні електронні компоненти.


Безпілотний комплекс
 

Так само використання в конструкції безпілотника елементів пластикової пляшки ніяк не впливає на функціональність літального апарату. Але якось зовсім допотопне рішення з «лайна і палиць», адже йдеться про безпілотник, що випускається серійно.

Безпілотний комплекс

Безпілотний комплекс "Орлан-10"

Безпілотний літальний апарат «Орлан-10» розроблений російським підприємством «Спеціальний технологічний центр» і є основним БПЛА російської армії, що використовується для аерофотозйомки та коригування вогню артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон-невидимка VR Drone Helicopter призначений для секретних місій у міських умовах

БПЛА серії «Орлан» є монопланом з розмахом крила 3,1 метра, оснащений бензиновим двигуном і запускається з катапульти. При злітній масі 14 кг він здатний нести до 5 кг корисного навантаження.

Максимальна швидкість апарату 150 км/год та дальність польоту до 120 км. Безпілотник може бути в повітрі до 16 годин на висоті до 5000 метрів, приземляється на парашуті. Один бойовий розрахунок може одночасно управляти до 4-х дронів, кожен з яких здатний літати за маршрутом, що включає до 60 пікселів.

 


Схожі матеріали:
👁 801
Категорія: Технології
Теги: безпілотник, БПЛА, бойовий безпілотник, Дрон, Орлан-10




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ