Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.01.2024

Ударно-розвідувальний безпілотник Jupiter Hunter-3 долає відстань до 1000 км, час польоту до 10 годин


Безпілотник Jupiter Hunter-3 вертикального зльоту/посадки


Безпілотник Jupiter Hunter-3 вертикального зльоту/посадки

Українська компанія Jupiter Aircraft створила гібридний ударно-розвідувальний безпілотник Jupiter Hunter-3. Цей Розмах крил БПЛА сягає майже п'яти метрів, але незважаючи на габарити, апарат легко зібрати та використовувати. Однією з головних переваг є те, що запускати його досить просто.

Безпілотник Jupiter Hunter-3 вертикального зльоту/посадки. Він не потребує ні систем запуску, ні катапульти, ні будь-яких інших допоміжних засобах. Достатньо знайти зручне місце, з якого БПЛА злітатиме.

Безпілотник може працювати на географічно складній місцевості та у густонаселених районах. Робоча висота БПЛА складає 4000 метрів, він може долати відстань до 1000 км та перебувати у небі до 10 годин.

Безпілотник виконує такі завдання:
  • повітряне спостереження;
  • розвідка;
  • отримання та передача аерофотознімків;
  • коригування.
Jupiter Hunter-3 оснащений надпотужною камерою з 40-кратним зумом та тепловізором з можливістю восьмиразового збільшення, що дозволяє добре бачити те, що відбувається на землі, а лазерний покажчик-далекомір допомагає оператору визначити точну відстань та координати до мети на відстані до 5 кілометрів.

Безпілотник Jupiter Hunter-3 вертикального зльоту/посадки

Виконувати завдання безпілотнику допомагає штучний інтелект, він задіяний як у "мозку" БПЛА, так і в камері. Завдяки алгоритмам ІІ камера може точно ідентифікувати мету: транспорт це чи людина. А лазерний далекомір дозволяє прорахувати, скільки потрібно летіти до того чи іншого об'єкта.

У комплект, крім самого БПЛА, входять:
  • кілька антен з великими щоглами,
  • наземна станція,
  • пульт керування,
  • кейси;
  • обов'язковий курс навчання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найновіша система протиповітряної оборони MRIC, дальність перехоплення цілей від 4 до 70 км

Команда розробників приділяє особливу увагу інструктажу майбутніх користувачів, який великий досвід управління дронами не мав людина, його не допустять до користування Jupiter без навчання.

Безпілотник Jupiter Hunter-3 вертикального зльоту/посадки

Завдяки можливостям такі БПЛА стали ласим шматком для російських окупантів. Усвідомлюючи ризик таких ситуацій, винахідники подбали, щоб дрон, який опинився в чужих руках, уже не злетів. «Можна розібрати безпілотник, подивитися "начинку". Можна спробувати скласти із цих деталей щось своє. Але використовувати цей борт у первісному вигляді буде дуже важко», – повідомив розробник

 


Схожі матеріали:
👁 231
Категорія: Технології
Теги: БПЛА, безпілотник, бойовий безпілотник, Дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ