Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.11.2021

Літак з унікальною аеродинамікою Celera 500L зробить приватну авіацію доступною


Випробувальний політ на першому етапі був виконаний з використанням екологічно безпечного авіаційного палива


Celera 500L від Otto Aviation з унікальною аеродинамікою не схожий на інші літаки, оскільки цей літак розроблений для значного зменшення лобового опору, дозволяючи повітрю плавно обтікати його поверхню. Це означає, що літак спалює набагато менше палива, що робить його більш екологічним та економічним.


Літак з унікальною аеродинамікою Celera 500L зробить приватну авіацію
 

Літак яйцеподібної форми пройшов свої перші льотні випробування. Компанія офіційно завершила перший етап випробувань літака, провівши загалом 55 успішних випробувальних польотів та близько 51 години нальоту.

Випробувальний політ на першому етапі був виконаний з використанням екологічно безпечного авіаційного палива, що ще раз підтверджує потенціал Celera 500L у зміні екологічних авіаперельотів літаком, який вже має на 80% меншу витрату палива, ніж аналогічний літак. Кілька польотів досягли швидкості понад 400 км/год на висоті до 4572 м-коду.

Літак з унікальною аеродинамікою Celera 500L зробить приватну авіацію
 

Літак Celera 500L має максимальну дальність польоту до 8334 км і може розмістити шість дорослих пасажирів. Otto Aviation також стверджує, що експлуатація Celera 500L буде коштувати 328 доларів за годину (порівняльний реактивний літак коштує 2100 доларів за годину).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опріснювальна установка на сонячній енергії, SolarRO, зможе забезпечити чистою водою 400 000 осіб

Під час тестових польотів команда змогла візуалізувати стан ламінарного потоку за допомогою прецизійної інфрачервоної камери, встановленої на літальному апараті, що дозволило кількісно оцінити можливість великого потоку ламінарного на зовнішніх поверхнях. Команда також перевірила поверхні крила та фюзеляжу на стійкість до ламінарного потоку та зібрала додаткові дані випробувань, що підтверджують розробку серійного транспорту.


Літак з унікальною аеродинамікою Celera 500L зробить приватну авіацію
 

"Дані нашого першого етапу випробувальних польотів показують, що ми знаходимося на шляху до досягнення наших цілей", - сказав Вільям Отто-молодший, генеральний директор Otto Aviation. «Ми дуже раді цьому кроку до нашої місії зі створення серійного літака в 2025 році, і ми з нетерпінням чекаємо на початок наступного етапу розробки, на якому ми піднімемо літак на більшу висоту і з більшою швидкістю».

Схожі матеріали:
👁 518
Категорія: Технології
Теги: літак, повітряний транспорт, пасажирський літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ