Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.04.2022

Воднево-електричний пасажирський літак H2FLY встановив новий рекорд висоти


Літак HY4 може літати з крейсерською швидкістю 145 км/год, максимальною швидкістю приблизно 200 км/год та дальністю польоту до 1500 км


Воднево-електричний пасажирський літак H2FLY

Німецька аерокосмічна компанія H2FLY заявила, що її демонстраційний літак HY4 встановив новий світовий рекорд для пасажирських літаків з водневим двигуном, пролетівши на висоті 2134 метри. Крім того, воднево-електричний літак здійснив перший рейс між двома великими аеропортами, подолавши 124 км між Штутгартом та Фрідріхсхафеном.

HY4 - перший у світі чотиримісний пасажирський літак з водневим паливним елементом, розроблений Інститутом інженерної термодинаміки DLR, центром аеронавтики та космічних досліджень, що базується у Німеччині. Його система трансмісії включає систему зберігання водню, низькотемпературний водневий паливний елемент і акумулятор.

Для зниження ваги водневе паливо зберігається під тиском до 5800 фунтів на квадратний дюйм у двох баках із вуглецевого волокна, кожен з яких розташований у двох фюзеляжах. Паливний елемент перетворює водень безпосередньо на електричну енергію, а літій-іонні батареї забезпечують підвищення потужності в моменти пікового навантаження завдяки електродвигуну потужністю 80 кВт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lincoln представив концепт позашляховика Star SUV і обіцяє ще чотири нові розкішні електромобілі

Літак HY4 може літати з крейсерською швидкістю 145 км/год, максимальною швидкістю приблизно 200 км/год та дальністю польоту до 1500 км, залежно від швидкості, навантаження та висоти.


Воднево-електричний пасажирський літак H2FLY
 

Перший політ літака-демонстратора було здійснено у вересні 2016 року в аеропорту Штутгарта. З тих пір він здійснив понад 90 випробувальних польотів і використовується як випробувальна платформа для подальшої розробки силової установки і, таким чином, закладає основу для дослідно-конструкторських робіт з воднево-електричного 40-місного Dornier 328, який буде розроблений спільно з Deutsche Aircraft 2025 року.
 
«Це визначне досягнення для H2FLY, оскільки жоден інший пасажирський літак із водневим двигуном досі не літав між двома комерційними аеропортами», - сказав професор доктор Йозеф Калло, співзасновник та генеральний директор H2FLY.


Схожі матеріали:
👁 442
Категорія: Технології
Теги: пасажирський літак, водневий транспорт, літак, Водневий двигун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ