Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.12.2022

H3 Dynamics представила універсальні водневі силові установки для забезпечення далеких польотів


Водень - при використанні трансмісії на паливних елементах несе набагато більше енергії, ніж літієві батареї.


водневі силові установки для забезпечення далеких польотів

Французька компанія H3 Dynamics представила свої автономні водневі силові установки для модернізації або установки на дрони та літаки. Вони забезпечують величезну дальність польоту та витривалість без важких акумуляторів та відображають підхід Airbus до комерційних авіалайнерів.

Акумулятори обтяжують літак, вони можуть нагріватися і довго заряджаються, але вони дуже прості, зручні у використанні та зберігають достатньо енергії для багатьох випадків використання. Водень - при використанні трансмісії на паливних елементах несе набагато більше енергії, ніж літієві батареї.

Airbus розглядає автономні комплексні водневі силові установки для майбутніх авіалайнерів з нульовим рівнем викидів. Повністю замінні блоки, які можна включати і вимикати для обслуговування та багато іншого, не порушуючи розклад польотів літака.

водневі силові установки для забезпечення далеких польотів
 

Компанія H3 Dynamics створила аналогічну концепцію, вона розробила легку аеродинамічну водневу рухову установку, що містить водневий бак, систему паливних елементів, електродвигун та пропелер; силовий агрегат. Його можна розмістити поверх фюзеляжу з нерухомим крилом або розмістити кілька одиниць уздовж крил для розподіленої тяги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині починається будівництво першої у світі дороги загального користування з бездротовою зарядкою електромобілів

Його розміри відповідають ринку комерційних дронів з нерухомим крилом; інспекційна, розвідувальна, наукова та аварійно-рятувальна авіація. Він був протестований на 25-кілограмовому (55-фунтовому) вантажному безпілотнику з нерухомим крилом з використанням двох капсул, і H3 Dynamics оцінює колосальну дальність польоту на газоподібному водні в 350 км (217 миль) або 900 км (560 миль), використовуючи кріогенну паливну систему на рідкому водні, ближчу до того, над чим працює Airbus.


водневі силові установки для забезпечення далеких польотів
 

Компанія вже працює над створенням більшої та потужнішої версії своїх силових установок, яку можна буде модернізувати для двох-чотирьохмісного пасажирського літака, і вона сподівається підняти одну з них до кінця 2023 року.

Як кажуть у компанії, вони могли б модернізувати безліч невеликих літаків, потенційно навіть без видалення двигунів, що працюють на викопному паливі, які вже мають, так що можна отримати подвійну надмірність силових агрегатів і додатковий запас ходу.

Схожі матеріали:
👁 416
Категорія: Технології
Теги: літак, водневий літак, водневий транспорт, Водневий двигун, водень




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ