Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.11.2021

У Швеції збудували водневий катамаран Beluga 24 з нульовим рівнем викидів


Катамаран побудований з вуглецевого волокна і включає батарею і силову установку на паливних елементах Echandia


Судна, що працюють на дизельному паливі, відіграють чималу роль у забрудненні повітря та зміні клімату, але ми бачимо, як водень може стати більш екологічною альтернативою. На замовлення шведської компанії Green City Ferries AB побудували перший у світі високошвидкісний водневий катамаран Beluga24, який не містить шкідливих викидів.

У Швеції збудували водневий катамаран Beluga 24
 

Раніше шведський суднобудівник Candela спустив на воду судно на 30 осіб, оголошене найшвидшим пасажирським судном з електроприводом, призначене для заміни дизельних поромів, які експлуатуються навколо Стокгольма.

Компанія Green City Ferries AB сама прагнула перейти на електричні судна для своїх операцій із переміщення людей, представивши судно з акумуляторним живленням, розроблене шведською компанією Echandia. Для подальших розробок ці компанії об'єдналися із новозеландською Teknicraft та італійською Studio Sculli для розробки Beluga24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Panasonic представив нову акумуляторну батарею 4680, створену для Tesla

Катамаран побудований з вуглецевого волокна і включає батарею і силову установку на паливних елементах Echandia, яка, як стверджується, вимагає менше водню, ніж стандартна, і, отже, забезпечує значну економію.
 
«Ми пишаємося тим, що беремо участь у цьому проекті, який не тільки сприяє скороченню викидів від водного транспорту Стокгольма, але він також є першим у світі високошвидкісним катамараном без викидів. Судно буде оснащено інтегрованою системою з батареями та воднем, що значно енергоефективніше», - каже Магнус Ерікссон, генеральний директор Echandia.


У Швеції збудували водневий катамаран Beluga 24
 

За даними Echandia, на суд Стокгольма припадає 5 відсотків споживання енергії громадським транспортом, але при цьому близько 50 відсотків викидів вуглекислого газу щорічно, тому перехід до більш чистих альтернатив принесе багато користі.

Схожі матеріали:
👁 499
Категорія: Технології
Теги: судно, катамаран, водневий транспорт, водень




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ