Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.12.2021

Peugeot запускає виробництво першого серійного автомобіля на водневому паливі


У рух e-Expert Hydrogen приводить електромотор з максимальною віддачею 100 кВт (136 к. с.) та 260 Нм.


Французький автовиробник Peugeot запускає виробництво першого серійного автомобіля сегмента LCV на водневій основі - Peugeot e-Expert Hydrogen.

Заправка воднем трьох балонів ємністю 4,4 кг займає приблизно три хвилини, повідомляють компанії Peugeot. При цьому запас ходу автомобіля становитиме близько 400 км у змішаному циклі.


Автомобіль на водневому паливі Peugeot e-Expert Hydrogen
 

З них 350 км забезпечують паливні осередки, а ще 50 – літій-іонний акумулятор ємністю 10,5 кіловат-годину, розташований під сидіннями. При зарядженні пристрою потужністю 11 кВт (32А) заповнити запас батареї можна менше ніж за годину.

У рух e-Expert Hydrogen приводить електромотор з максимальною віддачею 100 кВт (136 к. с.) та 260 Нм. Такий же встановлений на звичайний e-Expert, проте там запас ходу на 70 км менший навіть з акумулятором на 75 кіловат-годину. Максимальна швидкість обмежена на позначці 130 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший вітчизняний розвідувально-ударний безпілотний комплекс «Сокіл-300»

Peugeot e-Expert Hydrogen пропонується у стандартній та подовженій версіях з об'ємом вантажного відсіку 5,3 та 6,1 кубометра відповідно. Вантажопідйомність екологічного фургона, як і у версії з ДВЗ, становить 1000 кг.


Автомобіль на водневому паливі Peugeot e-Expert Hydrogen
 

У компанії наголосили, що дебютний Peugeot на водневому паливі надають за підпискою корпоративним клієнтам. Перші партії збиратимуться на заводі Stellantis в Ордені, пізніше конвеєр зі збирання e-Expert Hydrogen запустять на заводі Opel у Рюссельсхайм.

Схожі матеріали:
👁 535
Категорія: Технології
Теги: Водневий двигун, peugeot, водень, водневий транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ