Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.12.2021

Перший вітчизняний розвідувально-ударний безпілотний комплекс «Сокіл-300»


За задумом розробників, вітчизняний БПЛА оперативно-тактичного рівня зможе піднімати до 300 кг корисного навантаження


За словами Генерального конструктора ДККБ «ПРОМІНЬ» Олега Коростелева, при відповідному фінансуванні безпілотний комплекс «Сокіл-300» планується розробити в дуже стислий термін, оскільки основна частка робіт з розробки найбільш складних внутрішніх систем для такого виробу та систем управління вже існує та апробована на комплексі "Нептун".

Розвідувально-ударний безпілотний комплекс «Сокіл-300»
 
 
«Ми плануємо виконати розробку досить швидко – до перших польотів пройде менше року, а так ми плануємо її закінчити за півтора. Щоб протягом півтора-двох років розпочати серійне виробництво», – розповів голова ДККБ «Промінь».

До створення Сокіл-300 залучать вже розроблений за проектом Нептун колектив українських розробників, оскільки більшість систем у безпілотному комплексі базуватимуться на напрацюваннях та розробках, введених у комплексі РК-360 МЦ.

Розвідувально-ударний безпілотний комплекс «Сокіл-300»
 
 
«Ми створюватимемо планер із композитних матеріалів. Ми вже придивляємось – таких підприємств 3-4 є в Україні, які це можуть робити», – зазначив Генеральний конструктор ДККБ «ПРОМІНЬ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Ascento Robotics представила двоногого робота, Ascento Pro з моторизованими колесами

«А ось двигун у безпілотному апараті, швидше за все, буде іноземним. Оскільки закладені в Сокіл-300 технічні характеристики вимагають двигун невеликої потужності. На певну вагу безпілотника є певний тип двигунів. Вони оптимальні щодо витрати палива, ваги тощо. Наші підприємства не випускають двигуни потужністю 150 кінських сил (оптимальні для БПЛА вагою до 1,5 тонн – Сокіл-300 має злітну вагу 1130 кг). Вони випускають двигуни потужністю 250, 300 л. і вище», – зауважив Олег Коростелев.


Розвідувально-ударний безпілотний комплекс «Сокіл-300»
 

Перша презентація Сокіл-300 відбулася у листопаді 2020 року. За задумом розробників, вітчизняний БПЛА оперативно-тактичного рівня зможе піднімати до 300 кг корисного навантаження, серед якого можуть бути керовані ракети з дальністю 7,5 км та комплекси РЕБ. Крім того, безпілотний апарат буде оснащений малогабаритною РЛС, потужною оптико-прицільною станцією та станцією із синтезованою апертурою антени.

Схожі матеріали:
👁 487
Категорія: Технології
Теги: зброя, безпілотник, БПЛА, озброєння, бойовий безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ