Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.03.2023

Ударні безпілотники LongShot стрілятимуть ракетами та захищатимуть літаки


Безпілотники повинні вражати цілі, що летять, власними ракетами "повітря-повітря", щоб літаки не вступали в пряму битву.


Ударні безпілотники LongShot

Компанія General Atomics розробляє нове покоління військових безпілотників, озброєних ракетами для запуску бойових літаків. Розробники мають намір надати робочий прототип фахівцям Міноборони США у 2024 році.

General Atomics представила свої напрацювання Агентству перспективних оборонних досліджень Міноборони США (DARPA) у рамках другої фази програми LongShot щодо створення нової безпілотної авіаційної системи. Американські військові хочуть отримати БПЛА, які можна скидати з пілотованих винищувачів чи бомбардувальників.

Безпілотники повинні вражати цілі, що летять, власними ракетами "повітря-повітря", щоб літаки не вступали в пряму битву.

DARPA хоче провести льотні випробування нового БПЛА у 2024 фінансовому році, тому будівництво має розпочатися вже у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднавши 3D-радари з лазерною зброєю збільшує ефективність ураження дронів

Військово-повітряні сили особливо зацікавлені у з'єднанні дронів з літаками з моменту запуску своєї програми Skyborg у 2019 році, і цю концепцію служба також має намір застосувати до свого секретного винищувача Next Generation Air Dominance, який використовує дрони, відомі як спільні бойові літаки (CCA). Планується, що CCA нестимуть додаткові ракети, забезпечуватимуть велику ситуаційну обізнаність за рахунок датчиків і прийматимуть удари супротивника замість літаків, що пілотуються.

Схожі матеріали:
👁 372
Категорія: Технології
Теги: ударний безпілотник, зброя, БПЛА, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ