Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.03.2023

Об'єднавши 3D-радари з лазерною зброєю збільшує ефективність ураження дронів


Військові та розробники проводять випробування, щоб оцінити можливості обладнання


3D-радари A800

Компанія Raytheon UK уклала контракт із Blighter Surveillance Systems для постачання радарів тривимірного сканування A800 Міністерству оборони Великобританії в рамках програми спрямованої лазерної енергетичної зброї. Дані наземні комплекси можуть виявляти та визначати дрони в радіусі 20 км завдяки багаторежимній технології спостереження, яка зазвичай використовується великими радіолокаційними системами.

Військові та розробники проводять випробування, щоб оцінити можливості обладнання. Два радари A800 ідентифікуватимуть цілі та передаватимуть інформацію про них високоенергетичній лазерній системі, встановленій на транспортному засобі, яка потім повинна збивати безпілотники умовного супротивника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керований снаряд вразить дрон та інші цілі, що летять, одним пострілом

«Наш радар електронного сканування A800 може працювати синхронно із технологіями наступного покоління, щоб забезпечити перевагу на полі бою. Ми пишаємося тим, що можемо поділитися досвідом у виявленні загроз, коли йдеться про операції з боротьби з БПЛА», - прокоментував генеральний директор Blighter Джеймс Лонг.


3D-радари A800
 

Після багатьох років досліджень зброя, що використовує спрямовану енергію, швидко переходить від експериментальних проектів до реального застосування. За даними аналітиків GlobalData, витрати на зброю спрямованої енергії оцінювалися в 4,1 млрд доларів у 2020 році, а зараз розвинені країни виділяють дедалі більше грошей на такі технології.

В останні кілька років зброю спрямованої енергії змогли запровадити США, Великобританія, Китай, Ізраїль. Експерти відзначають високу економічність та точність таких систем, а також зручність при транспортуванні.

Схожі матеріали:
👁 392
Категорія: Технології
Теги: лазерна зброя, РЕБ, радар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ