Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.04.2022

Лазерна зброя «Залізний промінь» здатна вражати одночасно кілька цілей


Ця зброю має доповнити знамениту ізраїльську систему ППО «Залізний купол»


лазерна зброя Iron Beam

Компанія Rafael успішно випробувала свою лазерну зброю Iron Beam у різних сценаріях проти загроз, включаючи БПЛА, міномети, ракети та протитанкові ракети. Ця зброю має доповнити знамениту ізраїльську систему ППО «Залізний купол».

Володіючи здатністю перехоплювати ракети, що наближаються, за допомогою керованих складною радіолокаційною системою стеження, «Залізний купол» досяг значних успіхів у близькосхідних конфліктах. Але він має ряд недоліків. Ракети, що є серцем системи, коштують понад 100 000 доларів США за постріл, і у неї виникають проблеми з загрозами, що наближаються, на близьких дистанціях менше 4 км.

На відміну від цього, Iron Beam є оптоволоконним лазером, який може захоплювати цілі зі швидкістю світла і знищувати їх протягом п'яти секунд на відстані до 7 км. Поки невідомо, наскільки потужним буде лазер, але передбачається, що скоро він буде в діапазоні сотень кіловат. Крім того, кожен лазерний снаряд коштує близько долара за постріл, не рахуючи витрат на обладнання, а кількість боєприпасів не обмежена, поки є електрика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотник Lockheed Martin Stalker VXE встановив рекорд витривалості, тривалість польоту 39 годин

Нещодавні випробування є частиною першої фази програми Rafael та Управління оборонних досліджень та розробок (DDR&D) Міністерства оборони Ізраїлю з виробництва високоенергетичних лазерів, які здатні справлятися з кількома загрозами у поєднанні з Iron Dome.


лазерна зброя Iron Beam
 
«Завершення випробувань із використанням потужного лазера – це лише початок нашого бачення, – сказав начальник відділу досліджень та розробок (DDR&D) бригадний генерал Янів Ротем. — Нам вперше вдалося перехопити міномети, ракети та БПЛА з таких складних діапазонів та тимчасових інтервалів. Лазер змінює правила гри завдяки простій системі управління та значним економічним перевагам. Наступним кроком є ​​продовження розробки та початкового розгортання системи в Ізраїлі».


Схожі матеріали:
👁 575
Категорія: Технології
Теги: зброя, лазерна зброя, озброєння, лазерна установка, Iron Beam




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ