Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.04.2022

ВМС США вперше провели випробування електричного високоенергетичного лазера, збивши їм крилату ракету


У 2021 році військово-морський флот вже розміщував лазерну зброю на борту авіаносця «Портленд», яке виводило з ладу безпілотники


ВМС США провели випробування високоенергетичного лазера

ВМС США під час випробувань збили безпілотник, що є дозвуковою крилатою ракетою, за допомогою повністю електричного високоенергетичного лазера. На випробувальному полігоні високоенергетичних лазерних систем армії США багаторівневий лазерний захист (LLD) компанії Lockheed Martin вивела з ладу двигун безпілотника, який потім приземлився на парашуті.

Випробування були призначені не тільки для демонстрації здатності лазерної зброї відслідковувати та знищити великі цілі, такі як ракети та дрони, а також різні загрози, такі як роботизовані літальні апарати з нерухомим крилом, квадрокоптери та дозвукові крилаті ракети.

На думку ВМС, лазерна зброя має низку переваг. Використовуючи телескоп з високою роздільною здатністю, система може відслідковувати і допомагати ідентифікувати цілі, що наближаються, і визначати, які збитки лазер завдає цілі. Крім того, лазерну зброю можна зменшити, щоб відключити датчики або засліпити ворожі сили.

На відміну від ранньої лазерної зброї, що харчувався від хімічних речовин, ЛЛД є твердотілим і складається з котушок зі скляних оптичних волокон, легованих різними елементами. Ці котушки можуть бути об'єднані, а лазери, що генеруються ними, можуть бути об'єднані в один потужний промінь і проектуватися через оптику, яка спрямовує його, фокусує і компенсує атмосферні спотворення.

Крім того, лазерна зброя не вимагає вибухових речовин або палива, що за своєю суттю робить її безпечнішою для зберігання на борту корабля, і вона має теоретично необмежений запас боєприпасів, поки доступна потужність, що дозволяє зменшити витрати близько долара за постріл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазерна зброя «Залізний промінь» здатна вражати одночасно кілька цілей

У 2014 році військово-морський флот вже розміщував лазерну зброю на борту авіаносця «Понсе» у Перській затоці, а у 2021 році — на борту авіаносця «Портленд», яке виводило з ладу безпілотники, не збиваючи їх. Обидва були демонстраційними, і ВМС не планують використовувати LLD як стандартну систему озброєння. Але останнє випробування показує зростаючі можливості технології, у тому числі використання штучного інтелекту для відстеження та виявлення загроз.

Схожі матеріали:
👁 525
Категорія: Технології
Теги: озброєння, зброя, лазерна установка, лазерна зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ