Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.07.2022

У Британії почали випробовувати потужну лазерну зброю


Dragonfire, британська програма лазерної спрямованої енергії (LDEW), успішно розпочала серію випробувань


У Британії почали випробовувати потужну лазерну зброю

Dragonfire, британська програма лазерної спрямованої енергії (LDEW), очолювана MBDA, успішно розпочала серію випробувань, щоб довести точність та потужність нової лазерної зброї.

Перше з цих випробувань, проведене консорціумом Dragonfire — спільним проектом Міністерства промисловості та Міністерства оборони Великої Британії між MBDA, Leonardo, QinetiQ та Dstl — за малої потужності довело, що система може успішно відстежувати повітряні та морські цілі із винятково високою точністю.

Цей успіх проклав шлях до наступного етапу випробувань, які стануть першими для британської промисловості під час проведення випробувань статичного лазера високої потужності за збереження точності прицілювання. Наступним кроком буде об'єднання результатів цих двох випробувань, що поєднують доведену точність стеження та потужний лазер, шляхом ураження цілей у практично репрезентативних сценаріях.


У Британії почали випробовувати потужну лазерну зброю
 

Кріс Аллам, керуючий директор MBDA UK, сказав, що «Успіх цих випробувань - ключовий крок у розробці лазерної зброї спрямованої дії. Це кульмінація великої напруженої роботи як галузевих команд, так і команд DSTL, пов'язаних з використанням унікальних інновацій у Dragonfire, які перевіряють межі того, що фізично можливо в галузі лазерної зброї».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розробили надпотужний електробайк BAYKA та вантажний велосипед BoxTruck

Основним завданням системи LDEW є безпечне керування та фокусування високої потужності лазера у надзвичайно точній точці на великій відстані. Випробування стеження було чудовим випробуванням спільної роботи компонентів системи стеження Dragonfire.

У Британії почали випробовувати потужну лазерну зброю
 

У цьому випробуванні використовувався малопотужний лазер QinetiQ, направник променя Leonardo та технологія обробки та управління зображеннями MBDA для забезпечення надточної «тонкої» точності наведення та відстеження, яка буде потрібна для створення ефекту пошкодження, коли потужний лазер буде використовуватися.

Інші підсистеми, включаючи C2, систему керування ефекторами (EMS) та «грубе» відстеження – напрям лазера на ціль – також були перевірені під час випробувань.

Схожі матеріали:
👁 461
Категорія: Технології
Теги: озброєння, зброя, лазерна установка, лазерна зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ