Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.11.2021

Плазма-невидимка може робити об'єкти «невидимими» для радарів


Технологія плазмової невидимості дозволить зробити об'єкти непомітними для радарів і насамперед це стане ривком у системі оборони


Все «невидиме» завжди викликало інтерес: чи це плащ, матеріал чи літак. Адже маючи таку річ у своєму арсеналі, людина стає всемогутньою. Залишається тільки це грамотно використовувати і не припуститися великих помилок.

літак-невидимка
 

Технологія плазмової невидимості дозволить зробити об'єкти непомітними для радарів і насамперед це стане ривком у системі оборони. Вчені заявляють, що плазма протидіє хвилям радіолокації і зменшує радіолокаційний перетин RCS літака.

Цей метод раніше пропонували дослідники і він дав свої результати: для літаків-розвідників використовували спеціальну добавку з додаванням цезію, що значно зменшило помітність радіолокації двигуна. Потім електронний промінь створює своєрідну хмару іонізації перед повітрозабірниками, що й приховує її від хвиль.


Плазма-невидимка може робити об'єкти «невидимими» для радарів
 

В оперативному режимі система не була розгорнута, хоч була протестована. Цікаво, що людському оку літак буде видно, а радарам ні. Але, деякі труднощі в роботі дослідників, виникають через сильно різні частоти, які мають радіолокаційні хвилі. Тому, щоб плазму не помітив жоден радар, вона має бути автоматично мінливою з погляду її температури, магнітного поля та щільності, чого вчені поки що не зробили.

Ще одна складність у роботі з плазмою - це велика кількість електрики для оточення всього літака. Тому перед вченими постає ще одне завдання – працювати з альтернативними джерелами енергії, які будуть значно дешевшими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незабаром виготовлятимуть ракетне паливо прямо на Марсі

Плазмова невидимість стане новою технологією, яка виведе безпеку піднебіння на новий рівень. Ця технологія несе у собі величезну відповідальність, яку людство має взяти на себе для перспективного подальшого розвитку.

Схожі матеріали:
👁 343
Категорія: Технології
Теги: радар, технології майбутнього, літак-невидимка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ