Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.09.2021

Технології майбутнього, які суттєво вплинуть на наше життя


Британське видання BBC Science Focus представило над якими розробками вже трудяться вчені і як вони вплинуть на наше життя.


Британське видання BBC Science Focus представило над якими розробками вже трудяться вчені і як вони вплинуть на наше життя.
,
Лабораторні продукти: Зараз все більше компаній вивчають способи створення продуктів тваринного походження штучним шляхом. З одного боку це пов'язано з тим, що назвати виробництво молока і молочні продукти екологічно чистим не можна. До того ж виробляти їх в лабораторії простіше, ніж м'ясо.

Цифрові близнюки, що стежать за здоров'ям: У США вже створено сканер, який буде досліджувати сотні людей на годину. У майбутньому розробники сподіваються зробити спеціальний цифровий аватар людини - такий собі цифровий двійник, який при кожному новому скануванні буде оновлюватися. Це дозволить лікарям визначати, якого пацієнта потрібно оглянути в першу чергу.

Технології майбутнього, які суттєво вплинуть на наше життя
 

Зелені похорони: Ховати людей будуть найбільш екологічно чистим способом. У штаті Вашингтон в США, наприклад, вже є подібний метод - компост. Для цього тіла поміщають в камери з корою, грунтом, соломою та іншими сполуками, що допомагають тілу швидше розкластися. Є також альтернатива - поховання в особливому костюмі, зробленому з грибів і інших мікроорганізмів.

Штучні очі: В Ізраїлі 78-річному пацієнтові лікарі вперше імплантували штучну рогівку. Вчені створили штучну райдужну оболонку, яка пристосовується до розумних контактних лінз, що допомагає скорегувати порушення зору. Крім того, дослідники розробляють особливі бездротові мозкові імплантати.

Аеропорти для дронів і літаючих таксі: Вже будується перший аеропорт для літаючих таксі в Великобританії. Компанія Hyundai Urban Air Port Air-One була обрана урядом Великобританії в рамках програми Future Flight Challenge - ініціативи з розвитку авіаційної інфраструктури і систем, які дозволять створити нове покоління електричних і автономних повітряних транспортних засобів.


Аеропорти для дронів і літаючих таксі
 

Розумні шви, які виявляють інфекції: 17-річна школярка Дасія Тейлор розробила шви, колір яких змінюється на темно-фіолетовий, якщо в рану потрапляє інфекція. Також є шви, які аналізують стан рани і пересилають інформацію на смартфон.

Енергозберігаючі цеглини: Проводиться дослідження і розробка нового матеріалу, в ході якого цеглини зможуть накопичувати енергію, подібно акумулятора.

Смарт-годинник з живленням від поту: Вчені з Університету Глазго створили пристрій який зможе замінити батарейки, в яких знаходиться багато токсичних речовин.

Самовідновлюємий «живий бетон»: Команда дослідників з Університету Колорадо в Боулдері розробила цей матеріал, використовуючи пісок, гель і бактерії. За їх словами, винахід є більш екологічно чистим у порівнянні зі звичайним бетоном.
 
Самовідновлюємий «живий бетон»
 

Живі роботи: Іншими словами, це живі програмовані організми. Розробник таких ботів Джошуа Бонгард заявляє, що в майбутньому вони можуть допомогти в зборі мікропластіка або в дослідженні людського тіла.

Тактильна віртуальна реальність: В Північно-Західному університеті створили прототип пристрою, який буде робити дотик у віртуальній реальності відчутним. Для цього буде застосовуватися особливий гнучкий матеріал, що містить маленькі вібруючі деталі, які будуть прикріплюватися до шкіри.

Загальний доступ до інтернету: Виявляється, зараз, тільки близько половини всього населення планети мають доступ до Мережі. Великі компанії такі як Google, SpaceX і ін. Намагаються вирішити цю проблему.

Футболка для моніторингу серцевого ритму. Компанія KYMIRA створила таку розробку. Система визначає пульс і завантажує результати через Bluetooth в хмару. В хмарі алгоритми аналізують дані і визначають наявність аритмії.

Створення нових продуктів з кавової гущі: Цим вже займається компанія bio-bean. Її співробітники збирають кавові залишки і особливим чином переробляють для виробництва з них ароматизаторів, біопластика, колод для біопалива. Так само Колумбійська компанія Woodpecker, що базується в Боготі, запропонувала альтернативу забудови недорогого житла. Його конструкційний матеріал - це кавова лушпиння.

Гасіння пожеж за допомогою звуків: Передбачається, що в майбутньому боротися з лісовими займанням будуть безпілотники. Вони будуть направляти гучні звуки на дерева, що дозволить перекрити доступ вогню до кисню.

штучний інтелект -дослідник: Вчені з Університету Тафтса (Массачусетс) створили штучний інтелект, який самостійно за 42 години зміг з'ясувати, як морський черв'як регенерує. Тобто машина виявилася здатна сформулювати нову абстрактну теорію.

Автомобільні акумулятори, які заряджаються за 5 хвилин: Мова йде про електромобілі. Дослідники з Університету Пенсільванії придумали нову конструкцію, завдяки якій на те, щоб повністю зарядити машину, піде всього 5 хвилин.

Безпілотні вантажівки: Вони будуть здатні долати великі відстані за менший час, їхати більш плавно, використовувати меншу кількість палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla розробляє гуманоїдного робота Tesla Bot, щоб замінити робітників на підприємствах

Плавучі агроферми: Проект такої конструкції представив архітектор Хав'єр Понсе. Ферма матиме три яруси, на першому з яких розташовуються сонячні батареї, на другому - грядки з овочами, на останньому - замкнутий простір з рибами. За прогнозами фахівця, така ферма буде виробляти 8,1 тонни овочів та 1,7 тонни риби щорічно.

Це ще далеко не все нові і цікаві технології і винаходи які нас очікують в майбутньому. Світ змінюється швидше ніж ми можемо собі уявити і тільки від нас залежить стане наше майбутнє краще, успішніше і чи з'явиться у нас впевненість у завтрашньому дні.

Схожі матеріали:
👁 652
Категорія: Технології
Теги: будівництво, технологія, космічні технології, технології майбутнього




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ