Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.09.2021

Tesla розробляє гуманоїдного робота Tesla Bot, щоб замінити робітників на підприємствах


Генеральний директор Tesla Ілон Маск оголосилв, що займається розробкою робота-гуманоїда під назвою Tesla Bot


Генеральний директор Tesla Ілон Маск оголосив, що займається розробкою робота-гуманоїда під назвою Tesla Bot, який зможе ходити за продуктами і виконувати інші поставлені завдання.

На «Tesla AI Day», Ілон Маск розповів багато деталей про прогрес в розробці технології штучного інтелекту, щоб привести його до самостійного водіння системи. Так само генеральний директор Ілон Маск оголосив, що Tesla планує побудувати гуманоїдного робота під назвою Tesla Bot.


робот Tesla Bot
 

Маск описав Tesla як найбільшу роботизовану компанію в світі, враховуючи можливості її автомобілів бачити і розуміти навколишній світ і діяти відповідно до цієї інформацією.

Генеральний директор вважає, що для компанії має сенс використовувати свої значні досягнення в галузі комп'ютерного зору, але замість того, щоб використовувати робота в автомобілях, компанія втілить це в робот-гуманоїд.

Маск сказав, що Tesla Bot буде орієнтований на виконання «повторюваних і нудних завдань».

Основні характеристики робота, описані Tesla під час презентації:
  • Він буде використовувати багато технологій, що використовуються сьогодні в автомобілях Tesla, включаючи комп'ютер FSD, який буде отримувати дані від дуже схожого набору датчиків.
  • Використання аналогічного набору апаратних засобів штучного інтелекту дозволить Tesla використовувати вже наявні розробки в процесі створення повністю автономного автомобіля.

робот Tesla Bot
 

Хоча Маск не вдавався в подробиці про загальні можливості Tesla Bot і про те, які саме завдання він зможе виконувати, він натякнув, що кінцева мета полягає в тому, щоб робот в результаті зміг замінити найбільш «небезпечні, повторювані, і нудні завдання». Як приклад він згадав відправку Tesla Bot за продуктами в магазин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В повітрі якого приміщення міститься найбільше речовин, які викликають рак

Генеральний директор акцентував на тому, що якщо «Tesla цього не зробить, це зробить хтось інший», і вони хочуть робити це безпечно.

Довгострокове бачення полягає в тому, щоб замінити більшу частину робочої сили на підприємствах. Маск уточнив, що компанія планує підготувати прототип «десь у 2022 році».

Схожі матеріали:
👁 399
Категорія: Технології
Теги: роботизація, Ілон Маск, робот-гуманоїд, Tesla, Tesla Bot, робот




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ