Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.08.2021

У Росії створили робота-компаньйона з рухомими руками, він вміє показувати жести. Як він виглядає?


У кожній руці по вісім двигунів, робот може нести навантаження руками до 2 кг


Робота Robo-C створив російський виробник автономних сервісних роботів «Promobot». Його головною відмінністю від попередніх моделей є те, що його руки можуть рухатися, показувати жести, вітатися.

У кожній руці по вісім двигунів, робот може нести навантаження руками до 2 кг, може щось взяти в руку, вказати напрямок, потиснути руку співрозмовника. У перспективі творці планують навчити робота писати на різних мовах і малювати.

У Росії створили робота-компаньйона з рухомими руками
 

Ранні моделі роботів компанії могли рухати очима, бровами, губами, а також підтримувати розмову і відповідати на питання. Цими функціями володіє і нова модель.

«Технологія, розроблена в Promobot, а також власна запатентована конструкція, дозволяюь відтворювати понад 600 варіантів мікромімікі людини, максимально реалістично імітуючи його емоції», - пояснили розробники. У «Промобот» повідомили, що незабаром зроблять роботу ноги.

«Сервісні роботи з Росії знають у всьому світі і поява нових рішень і технологій дозволить посилити можливості міжнародних продажів», - заявив генеральний директор ТОВ «УК Далекосхідний фонд високих технологій» Руслан Саркісов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опріснювальна установка WaterPod, що працює на сонячній енергії, перетворює морську воду в питну

У «Промобот» повідомили, що вже почали продажі нової моделі Robo-C. 19 таких роботів працюють в МФЦ Москви і Пермі, а також в медичних вузах і музеях. Всього компанія продала більше 700 своїх роботів клієнтам з 43 країн.

Схожі матеріали:
👁 516
Категорія: Технології
Теги: робототехніка, робот, гуманоїдний робот, роботизація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ