Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.05.2023

RAIVEN забезпечить військовим пілотам мультиспектральний зір у режимі реального часу


У бою можливість побачити ворога першим дає величезну перевагу


RAIVEN забезпечить військовим пілотам мультиспектральний зір

Raytheon представила RAIVEN, найновіший військовий оптичний датчик для літаків, який використовує багатоспектральну електрооптичну систему у поєднанні зі штучним інтелектом, щоб дати пілотам п'ятикратне збільшення чіткості та дальності дії.

У бою можливість побачити ворога першим дає величезну перевагу. Заснована на сімействі датчиків Raytheon Multi-Spectral Targeting System, RAIVEN RT-1000 є масштабованою системою з відкритою архітектурою, яку можна встановити на широкий спектр вертольотів і літаків.


RAIVEN забезпечить військовим пілотам мультиспектральний зір
 

Але що відрізняє його, так це те, що RAIVEN вперше об'єднує можливість сканування в широкому діапазоні оптичного спектра за допомогою одного електронно-оптичного/інфрачервоного датчика, який працює в режимі реального часу. Крім того, він включає штучний інтелект, машинне навчання і LIDAR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські розробники створили мобільну автомайстерню LOCKER для військових

Це означає, що RAIVEN може не тільки виявляти погрози, але й аналізувати їх та надавати пілоту докладну схему бойового простору. Це дозволяє екіпажу зосередитися на інших питаннях, забезпечуючи вп'ятеро більшу дальність та чіткість, ніж звичайна оптика.

RAIVEN забезпечить військовим пілотам мультиспектральний зір
 

Все це зводиться до явної тактичної переваги та більшої живучості в пакеті, який має ту саму вагу, розміри та вимоги до потужності, що й його попередник.
 


Схожі матеріали:
👁 265
Категорія: Технології
Теги: LiDAR, штучний інтелект, радар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ