Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.05.2021

Вчені пояснили феномен дивних снів


Американські вчені з'ясували, чому людям сняться важкозрозумілі і дивні сни.


Американські вчені з'ясували, чому людям сняться важкозрозумілі і дивні сни.

На думку співробітників Університету Тафтса, подібні «вправи» готують мозок до несподіваних ситуацій, з якими йому доведеться давати собі раду в майбутньому. Знайти відповідь допоміг Штучний інтелект.


сон
 

Відзначимо, що до сих пір вчені так і не придумали засоби, які могли б фіксувати людські сновидіння, що значно ускладнює завдання пошуку відповіді на це питання. Експерти підійшли до цієї теми з точки зору механізму навчання Штучного інтелекту.

Так фахівці помітили, що в разі інформаційного перенасичення нейромережі добре запам'ятовують дані і починають діяти виключно по одній виробленій схемі.

Спотворивши деякі дані, експерти змогли змусити Штучний інтелект відійти від такої моделі поведінки, щоб нейромережа почала виконувати незвичні дії. Щось схоже робить і людський мозок. З цієї причини всім нам сняться сни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розроблено вакцину проти алергічної астми

З огляду на розміреність і впорядкованість поведінки більшості людей і повна відсутність несподіванок, вчені припустили, що мозок таким чином вправляється, щоб тримати себе в тонусі.

Розминка допомагає йому реагувати на непередбачені обставини.

У той же час дослідники помітили, що сновидіння є не побічним продуктом, а цілком самостійним явищем.

Схожі матеріали:
👁 427
Категорія: Технології
Теги: наука, мозок, таємниця, штучний інтелект, сновидіння




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ