Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.04.2021

Вчені розкрили, як мозок виробляє гормон задоволення


Американські вчені з'ясували, як головний мозок виробляє гормон задоволення - дофамін


Американські вчені з'ясували, як головний мозок виробляє гормон задоволення - дофамін. Унікальність цього процесу обумовлена ​​тим, що виробляють гормон нейрони самі вирішують момент і обсяг синтезу.

Вони не реагують на сигнали, які надходять від нейронних мереж.

Гормон задоволення дофамін є найважливішим елементом в системі винагороди мозку. З'єднання мотивує при навчанні, а також відповідає за передчуття задоволення. Загибель дофамінових нейронів вчені називають однією з причин хвороби Паркінсона.

Вчені розкрили, як мозок виробляє гормон задоволення
 

Співробітники Медичної школи імені Гроссмана Нью-Йоркського університету спростували припущення про те, що вироблення дофаміну залежить від повідомлень сусідніх клітин.

Насправді головна роль в цьому процесі належить саморегуляції. Тобто дофамінові нейрони в головному мозку регулюють самі себе.

В рамках експерименту вчені ввели в клітини мозку лабораторних гризунів токсин, що блокує передачу повідомлень нейронам і іншим клітинам, щоб з'ясувати, чи продовжиться потім виробництво гормону задоволення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-15 кращої оперативної пам'яті DDR4 для ПК з AliExpress

Паралізовані клітини дійсно припинили вироблення гормону, незважаючи на те що від працюючих клітин сигнали надходили так само добре.

На цій підставі експерти зробили висновок, що вироблення гормону є саморегульованим процесом.

Якби цей процес залежав від роботи сусідніх дофамінових клітин, то його виробництво не зупинилося б при надходженні сигналів функціонуючих сусідніх клітин.

Схожі матеріали:
👁 702
Категорія: Технології
Теги: наука, відкриття, дослідження, мозок, гормони




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ