Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.05.2021

Доведено: слухова система відстежує рухи так само, як і зорова


Разом із зоровим контролем мозок визначає і місце розташування джерела шуму на слух.


Вчені довели, що головний мозок відстежує швидкість і положення рухомих об'єктів в просторі не тільки за допомогою зорової системи.

Виявляється, що в цьому процесі чимала роль належить слуховий системі. Отримані знання необхідні для розробки слухових апаратів.

слухова система відстежує рухи так само, як і зорова
 

Часто в насиченому середовищі людям зі слуховими порушеннями стає складно розрізняти звуки. Виправити ситуацію можуть вдосконалені слухові апарати. Але для їх створення зібрано недостатньо інформації, яка розкриває процес сприйняття звуків вухом людини.

Проведені останні дослідження підтвердили наявність серйозних прогалин у цій галузі. Але на даний момент вже вдалося з'ясувати, що людський мозок має систему звукового переслідування.

Експерти припустили, що разом із зоровим контролем мозок визначає і місце розташування джерела шуму на слух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені зробили перший детальний знімок інфікованої коронавірусом клітини: ось що вони там побачили

До таких висновків прийшли експерти, які вивчали вушні канали. Кілька проведених тестів підтвердили припущення про наявність «системи звукового переслідування».

В експерименті за участю добровольців вдалося визначити, що «помилка слухового ковзання» дозволяє людині виявляти в темряві рухомі джерела шуму.

Помилка виникає через різницю швидкості звуку і руху голови людини. При цьому швидкість звуку мозку допомагають визначати нейронні мережі.

Схожі матеріали:
👁 907
Категорія: Технології
Теги: Зір, слух, наука, мозок, дослідження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ