Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.11.2021

Незабаром виготовлятимуть ракетне паливо прямо на Марсі


Створення ракетного палива прямо на Марсі, одна з головних цілей багатьох учених


Створення ракетного палива прямо на Марсі, одна з головних цілей багатьох учених, адже такий процес буде значно дешевшим і вигіднішим, ніж доставка. Команда інженерів Університету Цинциннаті займається цим питанням для перетворення парникових газів на паливо.


Незабаром виготовлятимуть ракетне паливо прямо на Марсі
 

Якщо їхнє дослідження буде вдалим, то це суттєво усуне багато наслідків численних змін клімату за десятки років, а ще допоможе астронавтам здійснювати більш часті польоти до Космосу без необхідності брати тонни палива із собою.

В основі створення заправних станцій особлива увага приділяється залученню вуглецевого прискорювача в енергоустановці, який видозмінює вуглекислий газ метан. Потім його можна використовувати у ракетних двигунах. Подібним методом вже користуються деякі космічні станції для збирання питної води, відпрацьованого метану та видалення газу зсередини самої станції.
 
Незабаром виготовлятимуть ракетне паливо прямо на Марсі
 

Вчені заявляють, що використання цієї методики дасть можливість космонавтам доставляти лише половину пального, а решту вони будуть виробляти на Марсі для повернення додому. Це можливо, з огляду на той факт, що атмосфера на планеті майже вся складається з вуглекислого газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla випустила новий домашній зарядний пристрій, який підходить до всіх електромобілів
 
"Можна порівняно просто прокачати газ через установку такого реактора, який вироблятиме метан для космічних кораблів - це як зарядна станція прямо на місці", - говорить один із учасників дослідження, професор Цзінцзе Ву.


Незабаром виготовлятимуть ракетне паливо прямо на Марсі
 

У своїх експериментах вчені тестували багато каталізаторів, наприклад, графенові квантові точки – це спеціальні шари вуглецевого пилу, які забезпечують більший викид метану. Також, дослідники наголошують, що окрім фінансової сторони, ця технологія покращить клімат, а точніше зменшить негативний вплив викидів парникових газів, які відтворюються під час запуску ракет. Вчені пропонують використовувати побічний отриманий продукт для його перетворення на паливо та воду, що відкриє нові вигідні комерційні застосування.

Схожі матеріали:
👁 374
Категорія: Технології
Теги: космос, Паливо, ракетне паливо, життя на Марсі, марс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ