Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.11.2021

Нова технологія використання йодного палива зменшить вартість запуску космічних кораблів


Розробники заявляють, що йодний компонент популяризує електричні двигуни в недалекому майбутньому


Йод досить простий хімічний елемент, а скільки користі може принести не тільки в господарстві або медицині, але і в космічних дослідженнях. Йодне паливо значно спростить роботу супутникових систем та стане надійним помічником у багатьох процесах.

Розробники заявляють, що йодний компонент популяризує електричні двигуни в недалекому майбутньому і навіть мають підтвердження - це невеликий супутник, який вже використовував як паливо йод. Також використання йоду значно знизить вартість запуску космічних кораблів.


Комерційне виробництво палива
 

Таким чином, зменшиться маса космічних кораблів, які використовують звичайне ракетне паливо для маневрів та підйому на орбіту. Такий метод буде особливо актуальним для супутників, які виконують досить прості функції у Космосі: спостереження, телекомунікація та навігація. Хоча зараз перевагу віддають використанню ксенону в паливі, але вчені хочуть змінити цю перспективу, спрямувавши її в інше русло.

Комерційне виробництво палива - це дорога справа і недостатньо стійка на довгу перспективу. Тому дослідники з університету Сінгапуру та компанії ThrustMe вирішили використати йод. Вони кажуть, що на відміну від ксенону, йод можна зберігати у твердому вигляді усередині самого космічного корабля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфрачервона плівкова тепла підлога - ідеальний варіант для обігріву квартири

Він стане ідеальним паливом у тих умовах, де будуть потрібні стислі гази. Наприклад, при нормальній температурі елемент галогену перетворюється на газоподібну форму, сублімується і повністю пропускає рідку фазу. Супутник CubeSat вагою 44 кг вже використовував йод як паливо, щоб вийти на орбіту.


Комерційне виробництво палива
 

Також вчені кажуть, що йодне паливо має більш високий рівень іонізації, що ще раз підтверджує його ефективність. «Ефективна іонізація означає, що зрештою плазма буде просто викинута з космічного корабля, і ми подбаємо про те, щоб зробити цей процес більш екологічним» - каже Наталія Бейлі, співзасновник Accion Systems.

Схожі матеріали:
👁 391
Категорія: Технології
Теги: ракетне паливо, Паливо, космос




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ