Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.08.2013

Життя на Землю приніс із Марсу метеорит


За новою гіпотезою американського вченого, життя могло зародитись саме на Марсі


Життя на Землю приніс із Марсу метеорит

За новою гіпотезою американського вченого, життя могло зародитись саме на Марсі та внаслідок зіткнення Червоної планети із астероїдом, потрапити на Землю із уламками гірських порід.

Американський вчений Стівен Баннер вважає, що на Марсі колись були сприятливіші умови для зародження життя аніж на Землі.

 Геохімік і спеціаліст з синтетичної біології пояснює свою гіпотезу тим, що у той час, коли на думку вчених зароджувалось життя на Землі, ця планета майже повністю була покрита водою. А гаряча вода, підкреслює вчений, повинна була розмивати ДНК та РНК.

 Також, Беннер звертає увагу на те, що скерувати органічний синтез у потрібне русло допомагають хімічні елементи молібден і бор, які дуже мало розповсюджені на Землі. Натомість їх дуже багато на Марсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очевидці зняли унікальне відео падіння метеорита на столицю інків

 На підставі цього, вчений дійшов висновку, що життя зародилось саме на Марсі. Під час зіткнення планети з астероїдом, уламки метеоритів принесли життя на Землю. За словами Баннера, на Землі налічується не менше 30-ти метеоритів, які наука однозначно ідентифікує як марсіанські.

 Раніше, на те, що більша частина повітря з Марса випарувалась у космос близько чотирьох мільярдів років тому, вказали дані марсоходу Кьюріосіті. Згодом вчені також з’ясували, що частка «важких» ізотопів вуглецю, кисню та водню в атмосфері Марсу значно вища, ніж на Землі. Це, на думку вчених, підтверджує гіпотезу про те, що атмосфера Марсу і вода «випарувались» у космос.

 Джерело: Кореспондент


Схожі матеріали:
👁 1142
Категорія: Актуально
Теги: життя, космос, метеорит, Стівен Баннер, марс, земля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ