Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.12.2023

Польська система Gladius призначена для повітряної розвідки та ударних завдань, що виконуються спеціалізованими безпілотниками


Система Gladius включає два основні різновиди безпілотних літальних апаратів


Система Gladius призначена для повітряної розвідки та ударних завдань

Gladius - польська розвідувально-ударна система, оснащена сучасними датчиками та ефекторами, засобами зв'язку та системою управління вогнем, а також складними системами аналізу даних, що підтримуються штучним інтелектом. Це ще одне сучасне рішення, яке розширить можливості Ракетних військ та артилерії щодо виявлення цілей та поразки їх на великих дистанціях.

Система Gladius використовується для повітряної розвідки та ударних завдань, що виконуються спеціалізованими безпілотними літальними апаратами. Gladius може використовуватися у складі батарейної групи, і навіть у складі автономних взводів чи відділень підтримки інших підрозділів Сухопутних військ.

Gladius – повністю польська розробка. Усі компоненти з'єднані між собою за допомогою інтегрованої системи керування полем бою Topaz. Командно-комунікаційні рішення (цифрова автомобільна комунікаційна платформа Fonet, комп'ютерні термінали, активні елементи мереж LAN і WAN, тактичні радіостанції), а також інтеграція в одну злагоджену систему реалізуються Групою СБ. Генеральний підрядник – WB Electronics SA, субпідрядники – компанії групи WB – Flytronic SA та ZAiUP AREX sp. z o.o. та Huta Stalowa Wola SA.


Система Gladius призначена для повітряної розвідки та ударних завдань
 

Система Gladius включає два основні різновиди безпілотних літальних апаратів. Перші, БПЛА сімейства ФТ-5, призначені для виконання розвідувальних завдань та оснащені різними датчиками, що дозволяють виявляти та супроводжувати об'єкти у видимому та радіоелектронному діапазонах випромінювання. Другі безпілотні ударні літальні апарати використовуються для виконання ударних завдань із застосуванням різних типів боєголовок, у тому числі фугасних або кумулятивних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дистанційно керований бойовий модуль MROWS дозволяє вести вогонь із захищеної позиції, що забезпечує безпеку операторів

Система Gladius також включає низку транспортних засобів. До них відносяться машини управління на рівні батареї та взводу, що координують та відстежують розвідувальні та атакуючі дії з використанням власних систем зв'язку. Рішення класу C4I, у тому числі система планування та керування елементами вогневого модуля батареї Topaz, побудовані на шасі тактичних багатоцільових машин Waran 4x4, наданих HSW SA.


Система Gladius призначена для повітряної розвідки та ударних завдань
 

До складу системи також входять ракети-носії, що змонтовані на автомобільних шасі 4х4, оснащені універсальною пусковою установкою для всіх безпілотних літальних апаратів Gladius. Таке рішення дозволяє забезпечити повну взаємозамінність у разі пошкодження чи руйнування пускової установки.

Система також підтримується іншими транспортними засобами, у тому числі логістичними, такими як машини з боєприпасами та технічної підтримки. Перші забезпечують транспортування ФТ-5 та БПЛА до ракети-носія, другі дозволяють проводити діагностику пошкоджень та польовий ремонт техніки.

Схожі матеріали:
👁 189
Категорія: Технології
Теги: ударний безпілотник, Дрон, БПЛА, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ